Yahoo i Rihanna – greška koja nas je sve nasmijala

Showbiz 27. nov 201512:47 > 13:53
Reuters

Yahoo je, greškom naravno, u četvrtak naveče objavio unaprijed pripremljenu recenziju Rihanninog novog albuma, sa više nego zanimljivim detaljima.

Rihannin novi album jedno je od najiščekivanijih izdanja ove godine. Novo studijsko izdanje zvijezde sa Barbadosa, na koje čekamo već tri godine, najavljivano je tokom godine više puta, ali još uvijek nije zvanično objavljeno.

Prema nepotvrđenim glasinama, Rihanna bi novi album trebalo da objavi danas, 27. novembra, ekskluzivno na Tidalu, a nedjelju dana kasnije izdanje “Anti” navodno bi trebalo da bude pušteno u prodaju, prenosi MTV.rs.

Novinari koji pišu za Yahoo odlučili su da budu spremni i na takav potez, pa su unaprijed napisali recenziju albuma.

Zanimljivo je da ni oni, baš kao i svi mi, još uvijek nisu preslušali album, ali je autor teksta recenziju pisao napamet, ostavljajući napomene i prostor za upisivanje detalja kao što su broj pjesama ili naziv i tekst neke pjesme.

I sve bi prošlo neopaženo, Yahoo bi imao jednu od prvih recenzija albuma u slučaju da nas RiRi već danas iznenadi novim albumom. Ali je neko greškom objavio tekst i on se izvijesno vrijeme mogao pročitati na siteu Yahoo.com.

Dovoljno da internet zapale razni komentari na račun ove, u najmanju ruku smiješne situacije.

Evo šta, između ostalog, piše Yahoo o Rihanninom novom albumu, sa svim napomenama u zagradama:

“Najnoviji album dvadesetsedmogodišnje zvijezde ima (BROJ PJESAMA), a novi tekstovi (LINK KA RAP GENIUS) nastavljaju ’BBHMM’ priču prikazujući još oštriju, slobodniju Rihannu nego što su je fanovi upoznali kroz njen prethodni, prije tri godine objavljen album ’Unapologetic’. Rihanna naročito pomjera granice u (NAVEDI RELEVANTNU ’ANTI’ PJESMU KOJA SE UKLAPA U OPIS), u kojoj pjeva:

(TEKST PJESME)“

Tačno je da ko radi, taj i griješi, ali ipak…