Srbinu uloga glavnog negativca u holivudskom spektaklu

Showbiz 24. dec 201508:54 > 09:33
AFP/ Entertainment Weekly

Srbijanski glumac Stefan Kapičić glumit će mutanta Colossus u holivudskom filmskom spektaklu "Deadpool". Ovu infomaciju prenio je portal Entertaiment Weekly koji je naveo da će se Kapičić naći rame uz rame sa poznatim glumcem Ryanom Reynoldsom.

37-godišnjak je “uskočio” u ekranizaciju marvelovog strip junaka kao zamjena za Andrea Tricoteuxa.

Kapičić, koji je u karijeri glumio u mnogim filmovima iz regiona, a, vjerovatno, najveću popularnost stekao igrajući u hrvatskim sapunicama, u razgovoru je za EW rekao da je oduvijek bio veliki fan stripova, a da ga je ulozi Deadpoola privuklo to što ovaj antiheroj ima “aroganciju koju morate voljeti”.

Otkrio je da u početku, kada se prijavio na audiciju, nije tačno znao o kakvom projektu se radi.

“Tek poslije druge runde kastinga isplivala su neka imena i odmah sam shvatio o čemu se radi. To je postala velika stvar za mene jer sam veliki fan stripa. Kad su me treći put pozvali snimio sam 120 scena, a u posljednjem dijelu audicije radio sam sa režiserom Timom Millerom”.

Srbijanski glumac istakao je da je ova uloga vrhunac u njegovoj karijeri. “Snimao sam i prije u Americi, imao sam preko 80 uloga na TV-u, filmu, u pozorištu, ali osjećaj da sam postao dio Marvelovog univerzuma je nevjerovatan. I sad me podilazi jeza kada se sjetim vijesti o dobijanju uloge”, rekao je Kapičić.

On je za ulogu Colossusa ima dva asa u rukavu. Režiser Miller je tražio visokog glumca (Kapičić je visok 1,93 m), ali isto tako i da govori ruskim akcentom što glumcima sa Balkana dođe prirodno.

“Davanje glasa i izraza liku je kao da mu dajete dušu. To je posebna vrsta glume i mora da bude jako precizna kako biste oživjeli lik. Colossussov glas se ne razlikuje mnogo od mog”.

Kapičić je bio oduševljen saradnjom sa Reynoldsom za kojeg kaže da je “idealan” za ulogu superjunaka Deadpoola zbog svoga “talenta i šarma”. “Rad sa Ryanom je bilo izuzetno iskustvo. Bilo je zaista zabavno raditi jedan na jedan s njim kao Deadpool i Colossus”, rekao je glumac koji je također pohvalio i režisera Millera kao “najboljeg s kojim je do sada radio”.

Uloga Colossusa je ostvarenje sna za srbijanskog glumca koji je na Twitteru, dok se još nije znalo ko će glumiti negativca, upotrijebio hashtag #dreamscometrue (snovi se ostvaruju).

“Djeda mi je kupio Marvelov strip kad sam imao šest godina i od tog trenutka rasplamsala se ljubav koja traje sve do danas. Moj dječji san je bio da postanem dio Marvelovog univerzuma. Uloga Colossua je ispunjenje mojih snova na nekoliko nivoa”, zaključio je Kapičić na kraju razgovora za Entertaiment Weekly.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.