Likić i Šerbedžija ekskluzivno za N1 izveli novu pjesmu

Showbiz 15. jan 201613:06 > 13:10
N1

Brano Likić, rođeni Sarajlija dugo sa adresom van BiH, ali uvijek sa muzikom i uz muziku. Gitarista, aranžer, pjesnik, tekstopisac, kompozitor, pjevac i producent kroz ciji su studio osamdesetih godina prošlog vijeka u Sarajevu prošli Kemal Monteno, Seid Memić Vajta, Zerina Cokoja, Davorin Popović, bendovi "Merlin", "Plavi orkestar", "Bijelo dugme"

Brano Likić bio je gost Novog dana zajedno sa Zoranom Šerbedžijom, također muzičar koji dugo živi van granica BiH. “Valentino”, Gino Banana, “Bombaj Štampa”, “Crvena Jabuka”, Vajta, “Merlin”, “Nervozni poštar”, samo su neki od bendova i muzičara sa kojima je sarađivao Zoran Šerbedžija.

Likić je osnovao grupe “Rezonansa”, potom “Baglama benda” kojim je odškrinuo vrata “Novom primitivizmu” koji će nekoliko godina kasnije doživjeti pravu ekspanziju kroz djelovanje drugih bendova, tačnije “Elvis J Kurtovich” i “Zabranjenog pušenja”, a bio je i član prve postave “Formula 4” i još nekoliko drugih bendova tokom sedamdesetih godina prošlog vijeka.

On je kroz šalu istakao da je najkompetentnija osoba da prokomemntariše trenutnu muzičku scenu u regionu iz razloga što je jedini ostao živ.

“Bivša muzička scena se razlikovala od današnje jer si prije morao biti dobar muzičar da bi nešto napravio. Nije bilo računara sa kojima si mogao manipulistati. U bendovima smo imali porodičnu atmosferu i ti bendovi nisu bili ničiji nego zajednički”, otkrio je Likić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Cijelo gostovanje pogledajte u videu….