VIDEO | Deadpool čestitkom izvijeđao Australijance

Showbiz 22. jan 201612:45 > 13:39
YouTube screenshot

Na Valentinovo, 14 februara svjetske kino sale biće pune ljudi koji željno čekaju da pogledaju film o Deadpoolu, najpoznatijem Marvelovom antiheroju. Vrlo vjerovatno i jedinom kojeg ovaj stripovski svemir ima.

Lik je zasnovan na nekonvencionalnom liku, bivšem specijalcu Wadeu Wilsonu, koji postaje najamnik nakon nesreće i prisvaja identitet maskiranog osvetnika, sa karakterističnim smislom za humor i talentom za vrijeđanje ljudi. 

Budući da je Deadpool sve osim tipični junak, u svrhu promocije ovog filma, produkcijska kuća 20th Century Fox je napravila seriju kratkih videa, u kojem Wilson/Deadpool, kojeg će utjeloviti Ryan Reynolds čestita praznike. 

U posljednjem, koji je izašao 21. januara, Deadpool na sebi svojstven način čestita Dan Australije. To je uradio tako što ih je “izvrijeđao na mrtvo ime”.

Vođen neosnovanim stereotipima čestitao je praznik zemljacima Hugha Jackmana, koji je glumio Marvelovog heroja Wolverinea, kojem je priuštio “poseban tretman”.

“Uskoro će Dan Australije. Moram vam reći da bih se ja pravo uklopio u vašu naciju, sa kriminalnom prošlošću, pijančenjem do amnezije i animozitetom prema Novom Zelandu.

Imam samo jedan problem, dali ste nam Wolverinea i to vam ne mogu oprostiti. Nemam ništa protiv lika, ali mu je film katastrofalan. Pravi sunovrat karijere.

Što sam ono ja ovdje, a ja – Sretan vam Dan Australije. To je pravas stvar.

Ovo je šešir, vi to nosite. Mogao sam se zakleti da su ovo smrtonosne australske pčele”, kazao je Deadpool u video poruci na karakterističnom australskom akcentu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.