VIDEO | Tom Hanks otvara vrata Danteovog pakla

Showbiz 09. maj 201617:43 > 17:47
Screenshot

Produkcijska kuća Sony objavila je prvi teaser-trailer za "Inferno", treći dio priče autora najprodavanijih romana "Da Vincijev kod" i "Anđeli i Demoni", Dana Browna.

Tom Hanks se ponovo vraća ulozi Roberta Langdona, odnosno simbologa sa Harvarda koji pokušava riješiti tragove koje je ostavio veliki Dante, tvorac krugova pakla.

Kada se Langdon probudi u italijanskoj bolnici sa amnezijom, udružuje se sa Siennom Brooks koju igra Felicity Jones, doktoricom – koja mu jedina može vratiti sjećanje.

Zajedno se utrkuju diljem cijele Evrope kako bi razriješili globalnu zavjeru.

Treći film iz bestseler serijala kojeg je pisao Dan Brown premijerno će biti prikazan 28. oktobra 2016. godine, a pored Jones i Hanksa, u filmu će još glumiti Irrfan Khan, Omar Sy, Christoph Bruder, Side Babett Knudsen i Ben Foster.

Ron Howard potpisuje režiju, a The Imagine Entertainment je bio zadužen za scenarijo, u saradnji sa Danom Brownom i Davidom Koeppom.

U najavi filma stoji da su “Da Vincijev kod” i “Anđeli i demoni” bili samo početak velike zavjere, a da će treći dio riješiti najveću misteriju do sada. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.