Policija zabranila koncert Sepulture u Kairu

Showbiz 06. jun 201618:28 > 07. jun 2016 07:27
Izvor: AFP

Brazilska heavy metal grupa Sepultura, poznata širom planete, saopštila je da je egipatska policija iz birokratskih razloga otkazala njihov koncert u Kairu, koji je trebalo da bude održan 4. juna.

U izjavi objavljenoj na društvenim mrežama, bend se izvinio fanovima zbog otkazivanja koncerta, koje je uslijedilo nekoliko sati prije nego što je koncert trebalo da počne, jer kako im je rečeno, dozvole za šou nisu bile potpune, prenosi danas AP. 

U toj objavi Sepultura poručuje fanovima u Egiptu da se nadaju da će se brzo vratiti u Kairo. 

Arapski dnevni list Al-Watan, koji se distribuira i u Egiptu, naveo je da su tri organizatora stopirala koncert, navodeći da bi on trebalo da posluži kao uvod u zabavu za satanine sljedbenike. List u toj izjavi citira načelnika policije u Gizi koji to, kada su ga novinari pozvali, nije htio da komentariše.

Sepultura je osnovana 1984. godine. Bend su formirala braća Max i Igor Cavalera. Grupa je od 1996. godine prodala više od 15 miliona albuma širom svijeta. To je bilo njihovo najuspješnije poglavlje koje je prekinuto kada ih je Max napustio.

Ime benda na portuglaskom znači “grobnica”. U ranijoj fazi svirali su kombinaciju death i trash metala, a smatraju se i jednima od osnivača groove metala. Izdali su 11 studijskih albuma, od kojih su najpoznatiji Arise, Chaos A.D. i Roots.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.