Alka Vuica: Internet je napravio da svako može da se umjetnički izrazi, u spavaćoj sobi je moguće snimiti dobar album

Showbiz 08. jul 202412:33 0 komentara
Grand.rs

Pjevačica i autorka Alka Vuica za Grand govorila je o estradi, kolegama, novim muzičkim trendovima i saradnji sa Anom Bekutom.

Iako trenutno ima puno poslovnih obaveza, pjevačica kaže da uvijek nalazi vremena da piše za sebe, ali i za druge kolege.

–Dosta radim za druge, završavam i svoj album, nedavno je izašla nova pjesma „Svadba bez kumova“ koja je ujedno i singl sa albuma koji će izaći do 1. septembra. Radim dosta za naše izvođače, sada radim nešto za Josipu Lisac, Joleta. Uglavnom sam stalno u poslu – rekla je Alka za Grand.

U posljednjih nekoliko godina aktuelno je da pjevači objave samo pjesme, dok Alka prizanje da je ona ostala vjerna albumima.

-Nekada smo zapravo proizvodili proizvod, a danas stvaramo nekakve projekte. Dugo su me odgovarali od albuma i govorili da snimim samo singl, ali sam ja ona stara škola i mislim da zaista treba objaviti album. Mislim da je to jedna kompletnija priča, jeste da su se vremena promijenila, ali mislim da će svaki pravi autor insistirati na tome da iznese svoj projekat u cjelosti – rekla je Alka i otkrila da li je lakše danas da se mladi pevači probiju na estradi nego u vrijeme kada je ona počela karijeru.

-Danas je puno lakše, zapravo je lakše napraviti pjesmu. Bukvalno možete u spavaćoj sobi da snimite dobar album, tehnologije jako napreduju. Ja sam prve novce pozajmila od oca da bih snimila prvi album, nije bilo jednostavno ući u neki studio i snimiti. Danas je lakše, ali je i veća konkurencija, morate da budete marketinški jaki, provokativni, izazovni, znači teže je opstati. Događa se da danas nekako svako može biti umjentik, to je lepo, to je internet napravio da svako može da se umjetnički izrazi – zaključila je ona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!