Baka Prase saslušan zbog sumnje da je ljude navodio na kripto prevaru

Showbiz 21. sep 202215:561 komentar
Izvor: Screenshot Youtube

Jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, ispitan je danas u policiji u svojstvu građanina zbog sumnje da je, putem interneta, pozivao ljude da ulože novac u kripto-projekat.

Kako nezvanično saznaje Nova.rs, Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal (VTK) je povodom saznanja da je Bogdan Ilić putem interneta u određenom vremenskom periodu pozivao zainteresovana lica da investiraju novac u tzv. “kripto-projekat QubitTech”, koji je predstavljao platformu za piramidalno prevarno investiranje u posebne tzv. “blokčejn digitalne tokene”, uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za VTK SBPOK MUP RS.

Ilić je policijski poziv primio u ponedjeljak, 19. septembra, za pristupanje danas, 21. septembra u 10 časova, radi davanja izjave u svojstvu građanina na navedene okolnosti.

Baka Prase u policiji, daje izjavu

Davanje izjave je okončano u 11 časova nakon čega je Bogdan Ilić napustio prostorije MUP.

Ni jedna dodatna mjera obezbjeđenja prisustva nije primijenjena prema navedenom licu s obzirom da se pozivu odazvao bez zadrške. O daljim javnotužilačkim odlukama u vezi ovog predmeta koji je u nadležnosti Posebnog tužilaštva za VTK, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Podsjetimo, poznati jutjuber se nedjeljama unazad nalazi u žiži javnosti. Naime, on vodi rat na internetu s vlasnikom televizije „Pink“ Željkom Mitrovićem. Ilić je u svom jednom obraćanju istakao da je od svih optužbi koje je Mitrović izrekao na njegov račun tačno jedino ovo zbog čega je saslušan.

On je istakao da nije znao da je riječ o prevari, i da je to objavio na svojim društvenim mrežama po preporuci drugih ljudi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar