Bend S.P.U.K. objavio spot za pjesmu posvećenu borbi očeva Davora i Muriza

Showbiz 06. nov 202216:26
Izvor: Promo

U kultnom sarajevskom klubu AG bend S.P.U.K. (Sreća pojedinca - uspjeh kolektiva) sinoć je predstavio singl Pravda za..., kojim najavljuju svoj novi album. Povratak na muzičku scenu obilježili su dobrom svirkom, te promocijom videospota za Pravdu.

Novi album momci iz benda privode kraju, a svjetlo dana će ugledati naredne godine. Do tada u nastavku poslušajte pjesmu Pravda, posvećenu borbi očeva Davora i Muriza, čiji su sinovi David i Dženan ubijeni, a za šta još niko nije odgovarao.

Pjesma je snimljena u studiju Bigfoot u Sarajevu, dok je za miks i mastering iste bio zadužen producent Haris Saračević.

Grupu S.P.U.K. trenutno sačinjavaju Senudin Jahić (vokal/gitara), Davorin Sekulić (bass gitara), Martin Seusing (saksofon) i Narcis Merdan (bubnjevi).

S.P.U.K. je osnovan 2012. godine i do sada je nastupao po raznim festivalima, samostalnim i kolektivnim svirkama u zemlji i regionu. Pobjednici su New Wave Music Festa u Hadžićima 2018. godine, a drugo mjesto su osvojili na festivalu “Nove snage, nove nade” 2014. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar