‘Deset u pola’ Danisa Tanovića od 1. januara dostupan online

Showbiz 28. dec 202113:23
Izvor: Film Deset u pola

Komedija “Deset u pola” Danisa Tanovića od 1. januara u ponoć bit će dostupna online gledateljima širom svijeta, izuzev u zemljama bivše Jugoslavije gdje se film prikazuje u kinima, saopćeno je iz Sarajevo film festivala.

Kao novogodišnje iznenađenje publici, komedija “Deset u pola” koja od početka prikazivanja bilježi ogroman interes publike, sada će biti dostupna online gledateljima širom svijeta putem online platforme kina Meeting Point.

Publici u Bosni i Hercegovini, osim u kinima, film će biti dostupan 1. januara na servisu MY TV u 00:30 sati, nakon novogodišnjeg programa.

Film je dostupan svim gledaocima iz BiH koji kupe pay-per-view kartu za novogodišnji show “Pozdravi staru i dočekaj novu 2022. uz MY TV!”, a besplatan je za sve Moja TV i Moja webTV korisnike. Pay-per-view kartu za novogodišnji show i film “Deset u pola” moguće je kupiti putem ovog linka. 

“Ovaj film je romantična komedija koja govori o dva prijatelja, ugostitelja, koji su konkurenti, ali zapravo neminovno upućeni jedan na drugoga. Snimali smo u pandemiji, radnje su zatvarane, ljudi su se međusobno udaljili. Film pokazuje Sarajevo iz jednog drugog, meni jako zanimljivog ugla, i pokazuje koliko je važna saradnja i neodustajanje od pravih vrijednosti – prijateljstva, ljubavi, dobrih komšijskih odnosa. Nadam se da će se gledatelji bar malo nasmijati i da će osjetiti našu dobru energiju s kojom smo film stvarali”, izjavio je Tanović o filmu.

“Deset u pola” nastao je u okviru projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) Obala Art Centra i Turske državne radio-televizije (TRT). Partneri filma su BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo.

Radnja filma “Deset u pola”

Radnja filma događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

Glavne uloge igraju Branko Đurić, Izudin Bajrović, Helena Vuković i Kerim Čutuna.

“Deset u pola” premijerno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a nakon toga na Zagreb Film Festivalu (Hrvatska), Festivalu autorskog filma (Srbija), Bosphorus Film Festivalu (Turska), Ajyal Film Festivalu (Katar).

Kako gledati filmove na Ondemand platformi?

Kada odete na ovaj link i kliknete opciju “Create account”, unesite svoje podatke u ponuđena polja. Ponuđena polja uključuju vaše ime i prezime, e-mail adresu, kreiranje Vaše lozinke i druge osnovne podatke.

Kreiranjem “accounta” bit ćete u mogućnosti da vidite sadržaj koji Vam je dostupan zavisno od teritorije sa koje pristupate platformi.

Izaberite film, kliknite opciju Rent i unesite detalje svoje bankovne kartice. Zatim potvrdite opciju Rent. Nakon toga film koji ste iznajmili možete pronaći u sekciji My Library.

Kada prvi put kliknete Play, odnosno nakon pokretanja filma, film ćete biti u mogućnosti gledati 48 sati koliko god puta želite, pojasnili su iz Kina Meeting Point.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar