Djeca muzičkih zvijezda: Od samozatajnih do onih koji su nadmašili roditelje

Showbiz 11. okt 202209:21 0 komentara
N1

U regionalnoj muzičkoj sceni, baš kao što je to slučaj u svjetskim okvirima, djeca muzičkih zvijezda ili su nastavila stopama svojih roditelja, ili se bave poslovima daleko od javne scene.

Kako je mnogi oslovljavaju diva sevdaha, Hanka Paldum u nedavnom spotu za pjesmu “Niko kao majka” javnosti je predstavila kćerku Minelu i unuku Širin. Hanka je gostujući u programu N1 objasnila da je ovom pjesmom željela pokazati posebnu emociju jer, kako je objasnila, kad je čula pjesmu samo joj se plakalo.

“Kad sam je otpjevala i snimila onda sam rekla – kada budem snimala spot Minela ti ćeš morati doći u spot. Ona nije bila za to, jer ona ne voli kamere, ali sam je ja nekako uspjela ubijediti. Onda je bila borba da nju i njenog muž Elvisa, moga zeta, i unuku Širin dovedemo u spot”, pojasnila je Paldum.

Inače, Paldum, njena kćerka i zet su poznati ugostitelji gdje u centru Sarajeva na Markalama su vlasnici buregdžinice Tepsija.

Hanka Paldum objavila novu pjesmu “Niko kao majka”

Koliko su pojedine muzičke zvijezde vezane za svoju djecu govori i primjer Halida Bešlića koji vrijeme provodi u Njemačkoj sa sinom Dinom, koji je jedinac, i njegovom porodicom. Ranije je pojasnio da ima i njemačke papire i tamošnju penziju.

“Ma, mala je to penzija. Bio sam član njemačkog udruženja muzičara, pa sam 20 godina plaćao tamo socijalno i penziono. Ja sam slobodan umjetnik, pa sam se prijavio kao jedinka i prijavljivao koncerte i ostale stvari. Osiguran sam i tamo i ovdje. To ne košta malo – 500 maraka me mjesečno iznosi osiguranje i to mi odbijaju od penzije”, pojasnio je Bešlić.

Halid Bešlić za Nova.rs: Rat je moj život promijenio iz temelja

Od zvijezda koje potiču sa prostora BiH je i Fahreta Jahić-Živoinović poznatija kao Lepa Brena koja ima dvojicu sinova – Stefana i Viktora. Iako je izbacio nekoliko pjesama i nastupao sa svojom mamom, 2017. godine preko advokata odlučio je javnosti saopštiti da više ne želi biti dio javne scene.

Da je moguće nadmašiti uspjeh roditelja govori i popularna Marija Šerifović, kćerka pjevačice Verice Šerifović. Osim što je pobijedila na Evroviziji, Marija je jedna od rijetkih muzičkih zvijezda koja je regionalno zastupljena te je i članica muzičkog takmičenja Zvezde Granda. Marija je nedavno otkrila da će još ovu sezonu biti članica žirija te je otkrila da ova sezona krije mnoge novitete.

Marija Šerifović otkrila nova pravila Zvezda Granda, ali i da napušta show

Marijin kolega u žiriju Dragan Stojković Bosanac je otac pjevačice Aleksandre Stojković poznatije kao Džidža, koja se također takmičila u Zvezdama Granda.

Kćerka idejnog tvorca Zvezdi Granda Saše Popovića i pjevačice Suzane Jovanović, Aleksandra, i pored poznatih roditelja nema ambicija da se bavi javnim poslom i živi daleko od showbizz scene.

Od djece poznatih pjevača koji su nadmašili roditelje je i pjevačica Elena Kitić čiji je otac Mile Kitić, a majka pjevačica Marta Savić.

Jedan od najpoznatijih pjevača narodne muzike pokojni Šaban Šaulić iza sebe je ostavio i kćerku Ildu koja je poznata pjevačica, dok je sin Mihajlo konzul Srbije u Cirihu.

U konačnici djeca poznatih muzičkih zvijezda su sami krojači svoje sudbine i njihov uspjeh ne ovisi od njihovih roditelja već od truda i zalaganja ili što je u javnom poslu najbitnijeg, a to je talent i harizma kojom treba da osvoje publiku kojoj se obraćaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!