Elton John najavio svoj zadnji koncert u sklopu poznatog festivala Glastonbury

Showbiz 02. dec 202215:14
Izvor: REUTERS

Elton John će nastupiti na Glastonburyju po prvi put u historiji i to će biti njegov posljednji nastup u Velikoj Britaniji na oproštajnoj turneji.

Elton John će svoj posljednji koncert u Velikoj Britaniji održati sljedećeg ljeta na festivalu Glastonbury, i to u sklopu svoje svjetske oproštajne turneje, prenosi Guardian.

Muzičar će nastupiti na Pyramid Stageu 25. juna i zatvoriti glavnu pozornicu svojim prvim nastupom ikad na kultnom festivalu.

Oproštajni koncert je najavljen ubrzo nakon što je John prošlog mjeseca odradio svoj posljednji koncert u SAD-u, na stadionu Dodger u Los Angelesu, veličanstven događaj na kojem su nastupili Dua Lipa, Kiki Dee i Brandi Carlile i koji se prenosio uživo na Disney+.

“Ne mogu biti uzbuđeniji što ću biti na Pyramid Stageu. Kako se bliži kraj moje turneje ‘Farewell Yellow Brick Road’, nema prikladnijeg načina da se oprostim od svojih britanskih fanova”, rekao je Elton John. “Britanski fanovi više su nego briljantni i podržavali su me kroz sve uspone i padove moje karijere. Jedva čekam prihvatiti duh najvećeg festivala na svijetu”, dodao je.

“Zatvorit ćemo festival i obilježiti ovaj veliki trenutak u obje naše historije s najvećim ispraćajem. Jako smo sretni što smo konačno doveli “Rocket Mana” na Worthy Farm”, rekla je suorganizatorica festivala Emily Evis.

Iako će Glastonbury navodno obilježiti Johnov posljednji nastup u Velikoj Britaniji, to neće biti njegov posljednji nastup u cjelini. Kantautorova turneja “Farewell Yellow Brick Road”, koja je započela 2018. godine, nastavit će se Europom do jula 2023. Nastup koji je prethodno rezerviran za parišku Accor Arenu 25. juna, sada će se održati 21. juna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar