Grammyjem nagrađena pjevačica Roberta Flack više ne može pjevati

Showbiz 15. nov 202213:18 0 komentara
REUTERS

Pjevačici Roberti Flack, dobitnici Grammyja, čiji hitovi uključuju "Killing Me Softly with His Song", dijagnosticiran je ALS, također poznat kao Lou Gehrigova bolest, i više ne može pjevati, izjavio je njen menadžer u ponedjeljak.

“Amiotrofična lateralna skleroza, progresivna bolest, onemogućila je pjevanje i ima poteškoća s govorom, ali bit će potrebno puno više od ALS-a da ušutkamo ovu ikonu”, stoji u izjavi njezinih publicista, prenosi Reuters.

Dokumentarac o životu Roberte Flack premijerno će biti prikazan naredne sedmice u New Yorku, a 85-godišnja pjevačica u januaru planira izdati i knjigu za djecu.

Inače, Flack je 1970-ih imala nekoliko hitova broj jedan i producirala je 20 studijskih albuma. Osvojila je četiri Grammyja, a dobila je i nagradu za životno djelo 2020. godine. Flack je također bila prva izvođačica koja je osvojila dva uzastopna trofeja za rekord godine 1973. za “First Time I Ever Saw Your Face” i 1974. za “Killing Me Softly with His Song”.

Vrijeme objavljivanja njenog filma i knjige naredne godine poklapa se sa 50. godišnjicom njenog četvrtog albuma “Killing Me Softly With His Song”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad