Grammyjem nagrađena pjevačica Roberta Flack više ne može pjevati

REUTERS

Pjevačici Roberti Flack, dobitnici Grammyja, čiji hitovi uključuju "Killing Me Softly with His Song", dijagnosticiran je ALS, također poznat kao Lou Gehrigova bolest, i više ne može pjevati, izjavio je njen menadžer u ponedjeljak.

“Amiotrofična lateralna skleroza, progresivna bolest, onemogućila je pjevanje i ima poteškoća s govorom, ali bit će potrebno puno više od ALS-a da ušutkamo ovu ikonu”, stoji u izjavi njezinih publicista, prenosi Reuters.

Dokumentarac o životu Roberte Flack premijerno će biti prikazan naredne sedmice u New Yorku, a 85-godišnja pjevačica u januaru planira izdati i knjigu za djecu.

Inače, Flack je 1970-ih imala nekoliko hitova broj jedan i producirala je 20 studijskih albuma. Osvojila je četiri Grammyja, a dobila je i nagradu za životno djelo 2020. godine. Flack je također bila prva izvođačica koja je osvojila dva uzastopna trofeja za rekord godine 1973. za “First Time I Ever Saw Your Face” i 1974. za “Killing Me Softly with His Song”.

Vrijeme objavljivanja njenog filma i knjige naredne godine poklapa se sa 50. godišnjicom njenog četvrtog albuma “Killing Me Softly With His Song”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad