Kate Winslet donirala novac oboljeloj djevojčici čiji aparati mnogo troše struju

Showbiz 13. nov 202207:52
Rich Fury / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Holivudska zvijezda Kate Winslet, koja je inače poiznata kao veliki humanitarac, donirala je 17.000 funti (blizu 38.000 KM) majci kojoj je ovaj novac bio potreban da plati račun za struju, jer njena teško oboljela kćerka koristi medicinske aparate koji troše mnogo električne energije.

Kako je prenio BBC, Carolynne Hunter je upozorena da bi ovim tempom njen račun mogao da dosegne do spomenute visoke cifre, a kćerku Freyu ne može isključiti sa aparata jer zbog cerebralne paralize ima hronične probleme sa disanjem.

Carolynne ne krije da je veoma zahvalna zvijezdi filma “Titanik“.

“Naše porodično putovanje bilo je vrlo traumatično i jednostavno sam se osećala kao da sam na kraju. Kada sam čula za novac samo sam se rasplakala – mislila sam da nije pravi. Još razmišljam da li je ovo stvarno?“, ispričala je Carolynne Hunter.

Porodica Hunter živi u stanu u Tillicoultryju u Škotskoj za čije grijanje i rad opreme njihove kćerke godišnje plaćaju 6.500 funti (nešto višec od 14.500 KM), a majka ove djevojčice je naglasila i da grijanje najčešće isključuju kako bi uštedjeli novac. Carolynne radi za prosječnu platu, a energetska kriza koja pogađa svijet je brine zato što bi mogla ugroziti njenu kćerku. Osim visoke potrošnje struje, poseban udar na džep porodice su i medicinske sestre koje su neophodne da bi joj pomogle oko Freye.

“Još se smrzavamo, a još nismo ni u minusu. Preklinjem osoblje da ne pali grijanje ako nije neophodno. Opština je postavila solarne panele kako bi pomogli ukoliko nestane struje, ali ne vjerujem da će to pomoći s računom“, izjavila je zabrinuta majka, piše nova.rs.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare