Kim Kardashian i Ye zvanično razvedeni

Showbiz 30. nov 202214:55
Izvor: REUTERS

Kim Kardashian i Ye, reper poznatiji kao Kanye West, postigli su nagodbu o razvodu koja uključuje zajedničko starateljstvo nad njihovo četvero djece i podjelu njihove imovine.

Iako će imati zajedničko starateljstvo nad djecom uzrasta od 3, 4, 6 i 9 godina, Kardashian će primati 200.000 dolara mjesečno kao alimentaciju, jer će s njom provoditi većinu vremena, piše New York Post.

Slavni par vjenčao se 2014. godine, a Kardashian je prošle godine podnijela zahtjev za razvod, navodeći kao razlog nepomirljive razlike.

Ye je izazvao kontroverze posljednjih mjeseci javno prekinuvši velike korporativne veze i praveći ispade na društvenim mrežama protiv drugih poznatih ličnosti. Njegovi nalozi na Twitteru i Instagramu bili su ograničeni, a društvene mreže su uklonile neke od njegovih postova koje su korisnici osudili kao antisemitske.

Detalje o njihovom brakorazvodnom sporazumu objavilo je nekoliko medija, pozivajući se na dokumente Vrhovnog suda okruga Los Angeles. Reuters nije mogao odmah da potvrdi autentičnost dokumenata.

Roditelji se moraju dogovoriti o tome koju će školu djeca pohađati te donijeti druge odluke koje se tiču ​​terapije, savjetovanja ili vjerskih aktivnosti, navodi Post pozivajući se na sudski dokument. Djeci neće biti dozvoljeno da se kreću više od 100 kilometara od Kardashianine kuće u Hidden Hillsu u blizini Los Angelesa prije nego što završe srednju školu ili napune 19 godina, objavio je Post. Svaki roditelj će djecu moći vidjeti za njihove rođendane i druge posebne prilike.

Ye se složio da prenese jednu imovinu Hidden Hillsa na Kardashian, koja će također zadržati nekretnine u Malibuu i Riversideu u Kaliforniji i Harrisonu u Idahu, piše Post.

Nijedna strana neće plaćati izdržavanje drugom supružniku, a svaka će platiti svoje dugove, prenosi Sky News. Oni će podijeliti troškove privatnog osiguranja svoje djece, školovanja i univerziteta.

Portparol Kim Kardashian odbio je komentirati nagodbu, a predstavnici Yea nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar, prenosi Reuters.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar