Nakit, gitara i druge dragocjenosti Elvisa Presleya na aukciji krajem augusta

Showbiz 02. aug 202212:38 > 12:39 0 komentara
REUTERS/Aude Guerrucci

Kolekcija nakita koju je Elvis Presley poklonio svom menadžeru Tomu Parkeru, a koja je nestala prije više od 50 godina, ponovo je sastavljena i spremna za aukciju.

200 predmeta, uključujući zlatno prstenje sa draguljima, manžetne, satove i lančiće, čine kolekciju koju je okupila aukcijska kuća, a Elvisova bivša supruga je govorila o porijeklu predmeta.

“Ovu kolekciju imala je menadžerova supruga Loanne Parker. Ona je preminula i neko je uzeo i sakrio te predmete. No, mi smo pronašli i postavili je tek sada”, kazala je bivša Elvisova supruga Priscilla Presley.

REUTERS/Aude Guerrucci

Ona je i dodala da kolekcija itekako budi uspomene. Iako se Presleyeva bivša supruga odnosi zaštitnički prema kolekciji, kazala je da ništa od toga nije u njenom vlasništvu. U kolekciji se nalazi i 10-karatni dijamantski prsten koji je Presleyeva dizajnirala, a koji nije vidjela otkako je napravljen.

“Elvis je volio nakit. Mislim, nosio ga je i volio ga poklanjati, a svi ovi komadi koje je poklonio menadžeru Parkeru, samo pokazuje Elvisovu ljubav prema nakitu. Sa ovom aukcijom, samo želim da ljudi znaju da je autentična, a ne lažna, ne tuđa, nije kupljena”, kazala je Priscilla Presley.

Dodala je i da podržava aukciju jer su na njoj pravi, lični Elvisovi predmeti, a ne lažni koji se masovno prodaju.

Na aukciji, koja je zakazana za 27. auggust, naći će se i Elvisova gitara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad