Nakon incidenta Will Smith ponovo na crvenom tepihu

Showbiz 02. dec 202211:41 > 11:45
Izvor: REUTERS

Osam mjeseci nakon incidenta na dodjeli nagrade Oscar, Will Smith se ponovo vratio na crveni tepih za premijeru svog novog filma "Emancipation".

Holivudski glumac Will Smith prvi put se pojavio u javnosti, nakon što je ranije ove godine neslavno udario voditelja dodjele Oscara Chrisa Rocka. Smith je bio sav nasmijan, potpisivao je autograme fanovima i pozirao sa svojom porodicom na premijeri filma “Emancipation”, koji je i producirao.

Na pitanje kako se osjeća prilikom svog prvog javnog pojavljivanja nakon incidenta, Smith je rekao “Za sada je dobro”.

REUTERS

 

“Emancipation” se temelji na kultnoj fotografiji iz 1863. bivšeg roba koji pokazuje ožiljke na svojim leđima.

Iako se smatralo da se subjekt fotografije zove Gordon, producent filma, Joey McFarland, koji posjeduje original, kaže da pripada bivšem robu po imenu Peter.

Smith je rekao: “Ono što se dogodilo jest da je to bila samo slika koju sam vidio kad sam bio mlad, a sada za mene svi ti ožiljci imaju priču. To nije samo jedno batinanje, to je cijeli život vrijedan batinanja i u Peterovim spisima, on govori o jednom od slučajeva kada je zbog batina ostao u komi i rekao je da je u komi sreo Boga, a kada je izašao iz kome bio je na novom mjestu vjere i objave”.

Prema njegovim riječima, proces snimanja filma također je bio vrlo težak.

“Morati raditi na mnogo stvarnih lokacija gdje su se te stvari dogodile, znate, bilo je to brutalno snimanje”, dodao je.

Film je prvobitno odgođen do 2023. zbog kašnjenja produkcije i kontroverze oko Smitha. Međutim, datum izlaska filma pomjeren je za decembar. “Emancipation” se od danas prikazuje u kinima, a na Apple TV+ stiže 9. decembra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad