Nastavlja se pravna bitka Deppa i Heard: Prigovori advokatice oduševili (VIDEO)

Showbiz 22. maj 202209:54 > 09:58
Shawn Thew/Pool via REUTERS

Milioni gledalaca širom svijeta prate pravnu bitku između holivudskih zvijezda Johnnyja Deppa i Amber Heard, a kako se drama odvija, nova zvijezda je izbila u centar pažnje - Deppova advokatica Camille Vasquez.

Mlada advokatica iz Kalifornije privukla je pažnju miliona usred suđenja za klevetu koje je njen klijent pokrenuo protiv svoje bivše žene, piše BBC.

Viralni snimak

Vasquez (37), postala je, nesvijesno, ko-zvijezda u „show“, pridobijajući obožavaoce svojim oštrim pravničkim stilom.

Majice ukrašene njenim imenom i haštagovi koji je hvale pune društvene mreže.

Dvominutni video na kojem Vasquez u više navrata prekida advokata Amber Heard da prigovori – pravni izraz koji se koristi za ulaganje formalnog protesta na sudu – prikupio je više od 27 miliona pregleda na TikToku za samo nekoliko dana.

@mculokii the redirect was brutal 🔥🔥 amber heard could barely say anything during the redirect 😂 #justiceforjohnnydepp #johnnydepp #camillevasquez ♬ original sound - jas ✨

Viralni snimak je čak izazvao parodije na društvenim mrežama, u kojima se korisnici “zamjeraju” svojim prijateljima i porodici u razgovoru. Zajedno, TikTok video snimci koji koriste hashtag #CamilleVaskuez su prikupili stotine miliona pregleda.

„Još uvijek sam obožavalac Johnnyja Deppa“, piše u jednom od brojnih tvitova o njoj. „Ali ja sam sada i okoreli obožavatelj Vaskuez”, navodi se.

Ko je Camila Vasquez?

Rođena u San Francisku od kubanskih i kolumbijskih roditelja, Vasquez je diplomirala na Univerzitetu Južne Kalifornije 2006. godine a 2010. i na Southwestern Law u ​​Los Angelesu.

Posljednje četiri godine, ona je bila saradnica u “Brawn Rudnick”, visokoprofilnoj advokatskoj firmi koju je Džoni Dep angažovao da ga zastupa u njegovom predmetu za klevetu od 50 miliona dolara protiv Amber Herd. Ona je jedan od devet advokata iz firme uključenih u suđenje.

Godine 2021. proglašena je za jednog od najboljih advokata časopisa “Best Lawyer”.

Specijalizovana je za sudske sporove i arbitražu, sa fokusom na zastupanje tužilaca u slučajevima klevete – ono što radi za Deppa.

Međutim, svojim novootkrivenim pristalicama, Vasquez je možda najpoznatija po brojnim prigovorima i nizu napetih razgovora sa Amber Heard.

Tokom dva dana unakrsnog ispitivanja, Vasquez je pokušala da dovede u sumnju priču Herdove o njenom problematičnom braku sa Deppom u nadi da će porotnici vidjeti nedosljednosti u njenim tvrdnjama.

„Vi ste ta koja je nekoga napala flašom u Australiji, zar ne, gospođo Heard”, pitala je Vasquez u jednoj razmjeni koja se odnosila na haotičnu tuču u Australiji 2015. godine, u kojoj Heard navodi da ju je Depp seksualno napao flašom. “Niste ga se uopšte uplašili, zar ne”, upitala je Vasquez.

Ostali, prema obožavaocima, nezaboravni trenuci na sudu su uključivali pitanja Vasquez o sudbini sedam miliona dolara koje je Heard prethodno bila obećala u dobrotvorne svrhe. Vasquez je optužila i da je “fotošopirala” svoje fotografije sa modricama i, u jednom slučaju, nagovještavajući da svoj uspjeh na blagajnama dijelom duguje gospodinu Deppu.

“Johnny Depp Vam je dao ulogu u ‘Aquaman’, zar ne“, pitala je Vasquez.

Žestoka odbrana Vasquez takođe ju je učinila temom diskusije unutar pokreta #MeToo protiv seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja.

Kritičari je optužuju da ne vjeruje u tvrdnje Amber Heard ili da diskredituje njene navode o zlostavljanju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar