Nele Karajlić iskreno o koncertima Dine Merlina u Beogradu: Jugoslavija se nije raspala

Showbiz 05. dec 202316:08 8 komentara
Youtube/Velike priče

Jugoslavija funkcioniše politike i geografije, a dokaz za to je Dino Merlin, jedna je od poruka Neleta Karajlića koji je gostovao u podcastu Velike Priče. On je osim o svojoj karijeri i stavovima komentarisao i regionalni uspjeh Aleksandre Prijović, ali i nevjerovatan uspjeh Dine Merlina u Beogradu.

“Sve ono što je vezano za muziku tog vremena i uopće za popularnu kulturu tog vremena nama daje za pravo da mi kažemo da se Jugoslavija nikada nije ni raspala ako Dino Merlin može da puni sve dvorane, ako Bijelo dugme može da puni sve dvorane, ako još uvijek svi gledaju filmove Kuste, Zafranovića, Rajka Grlića. Šta se onda raspalo? Raspala se samo geografija i politika, što mene kao nekog ko je živio u to burno doba nikad nije ni interesovalo”, rekao je Karajlić u podcastu Velike Priče.

Karajlić je komentarisao i turneju Aleksandre Prijović “Od istoka do zapada”, te se osvrnuo na činjenicu da je samo u Zagrebu napunila pet Arena.

“To je konačan rezultat jedne ozbiljne industrije koja se zakopitila negdje početkom 21. vijeka i koja je počela da radi po nekim zapadnim principima, prije svega mislim na produkcija tipa Grand i to. Kad smo s Kusturicom radili operu ‘Dom za vješanje’ u Parizu 2007. godine, uzaludno smo sami tražili dva pjevača koja će igrati Perhana i Azru. Samo jedan telefonski poziv mom drugu Žiki u Grandu je bio dovoljan da on nama ‘istrese’ 10-ak tih mladih, talentovanih dječaka i djevojčica koji su tad imali po 16 – 17 godina. Izabrali smo Milicu i Stevu”, rekao je za Velike Priče.

U epozodu podcasta “Rosić i drugovi” Nele Karajlić je govorio i o svojoj posljednjoj knjizi “Solunska 28”, koja je ovih dana jedna od najpopularnih u Srbiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare