New York Fashion Week: Michael Kors svojom novom kolekcijom slavi snagu žene

Showbiz 16. feb 202314:31 0 komentara
REUTERS

Michael Kors predstavio je boho glam kolekciju obilježivši kraj njujorške sedmice mode. Kolekciju je inspiriralo njegovo poimanje pojma "influencer" kojeg doživljava kao "vječne ikone".

Prilikom dizajniranja kolekcije Kors rekao je da su mu žene poput Tine Turner, Jane Fonde i Yoko Ono bile u prvom planu.

“Postoji trenutak u mom životu kada sam odlučio da želim biti dizajner. Zaljubljivao sam se u žene koje su me tada jako inspirirale. Ali također sam se zaljubio u Greenwich Village i cijelu tu ideju urbane bohemije”, rekao je Kors.

Kors je odabrao lokaciju koja je gradu omogućila da bude dio izložbe: “Ja sam njujorški dizajner, pa volim što ljudi mogu gledati izvana”.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS

74 looka uključivala su seksi proreze, odijela, lepršave hlače i široke kapute i pelerine. Brend se poigrao s proporcijama sparivši duge jakne ili kratke koketne lookove.

Kors je napravio zaokret u večernjoj odjeći dizajnirajući elegantne kombinezone i večernje haljine s odvažnim izrezima. Paleta boja bila je topla i zemljana, a opet sofisticirana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad