Nova pjesma Severine koju je napisao Dino Merlin, publika oduševljena (VIDEO)

Showbiz 08. dec 202213:091 komentar
Izvor: Screenshot/YouTube

Severina objavila kontroverzni spot nove pjesme "Vjerujem u Boga". Dino Merlin naslikao je segmente njenog života te ih opisao i pretvorio u tekst pjesme.

“Ja sam sretna žena, zar to nije očigledno? Sreća prati hrabre”, stihovi su kojima započinje nova Severinina pjesma “Vjerujem u Boga”, objavljena danas u podne, a koju autorski potpisuju Filip Miletić, producent, kompozitor i aranžer te Dino Merlin, autor stihova. Svoj doprinos pjesmi dao je i dječji hor Zagrepčanke i dečki, otpjevavši između ostalog znakoviti stih “Moje ruke sad traže mir, malih sretnih žena običnih…”, dok Darko Drinovac potpisuje režiju za spot.

Koliko je jaka veza između Severine i pjesme, interpretirao je i jedan od Severininih najbližih prijatelja:

“Baš sam pomislio kako je talent jedna od rijetkih stvari koja se ne može kupiti i koju ne možeš nikom oduzeti. S njime se rodiš, pa sanjaš i ako puno radiš, na kraju s njim i od njega živiš. Muzika Filip Miletić, apsolutni vladar nota i možda reproduktivno najtalentiraniji autor i producent nove generacije. Tekst Dino Merlin, impresivno. Dino Merlin rijetko piše za druge, skoro pa nikada. Izvođač Severina. Ta tri imena u kombinaciji bude i obuzimaju trenutnu pažnju i poštovanje, počinjem slušati.

Prvo slušanje i dojam, Dino Merlin naslikao je segmente Severininog života i savršeno, kako on to zna i može, opisao ih i pretvorio u tekst ove pjesme. U samo nekoliko rečenica on uspijeva nešto što djeluje kao nešto nemoguće. Njegove pjesme su inače iskrene i autentične, bez dodvoravanja, s lakoćom prenosi emociju i opisuje život. To se čuje i u ovoj pjesmi, gdje nepogrešivo ulazi u Severinin svijet boli, prevara i iskušenja, opisujući ih kroz igru s melodijom Filipa Miletića koja odmah ulazi u uho.

Ona, diva, s patinom ranjavane žene to pjeva svom emocijom i energijom zarobljenom i zatomljenom. Malo koji glas bi mogao doprijeti tako duboko do mene da me naježi na prvo slušanje. To može samo glas koji je proživio i preživio ispisanu priču pjesme. Baš zato će ovo biti vječna pjesma s poukom u kojoj će se, uvjeren sam, mnogi pronaći, jer je iskrena, istinita i introspektivna. Vjerujete u svaki otpjevani stih i suosjećate. Glas zarobljene djevojčice u ženi, a djevojčica i žena pjevaju na ivici suza, taj dojam mudro pojačava dječji hor koji pjeva prateće vokale. Čudo! I onda, najednom, cinizam prelazi u nevjerojatnu energiju, u refren kojeg su u užitak doživljaja pretvorila tri nevjerojatna talenta s početka priče. Ono zbog čega volimo muziku. Trepere te dragocjene životne riječi, bol, suočavanja i priznanja, ali i spoznaje da je ljubav ipak njen život i njezina snaga.

Dino Merlin kao da je pisao pincetom zaključujući da žena nakon svih brodoloma ostaje i dalje snažna i vjeruje u snagu Boga. Propitkuje zašto toliko kušnji i je li ljubav i dalje obostrana.

Ova je pjesma i poruka i pouka, gdje i sama Severina pjeva da je sretna žena i da sreća prati hrabre.”

Haljina iz spota, koja se nosi preko glave, dizajnerskog je brenda Coperni, čiji su osnivači i dizajneri na Paris Fashion Weeku uživo tkaninom iz spreja (na)crtali haljinu Belli Hadid. Bodi i duga crna haljina bez naramenica iz spota dizajn su Matije Vujice.

Severina u pjesmi “Vjerujem u Boga” zapravo propituje svoju vjeru te se iskreno i cinično osvrće na svoje životne pogreške.

Komentari

Vaš komentar