Novi bend na bh. muzičkoj sceni: S-alt predstavio singl “Raj=Kraj”

Showbiz 24. jan 202316:01
Izvor: N1

Osvježenje na bh. muzičkoj sceni je tuzlanski alternativni bend S-alt koji je objavio peti po redu singl s nadolazećeg albuma "Teksture".

Riječ je o pjesmi specifičnog naziva “Raj=Kraj” koja govori o pomirenju dvije osobe koje su stjecajem životnih okolnosti krenule različitim putevima.

“S obzirom na to da je pjesma nastajala u periodu kada je bila aktuelna pandemija koronavirusa i naši likovi u pjesmi zbog te pandemije ostaju zatvoreni u jedan prostor, što dovodi do dugo očekivane konverzacije i pomirenja. Dvije osobe su u tom prostoru primorane riješiti nesuglasice i otkriti više jedna o drugoj. Potom se rađa ljubav i stvara raj u tom zatvorenom prostoru, dok je vani suprotno – svijet je u apokaliptičnom stanju”, kaže član benda i klavijaturista Bakir Memišević.

Dodaje da se zbog takve prezentacije, naziv pjesme piše znakom jednakosti jer je mladom paru u zatvorenom prostoru raj, što je ekvivalentno svima kraj.

Pjesma “Raj=Kraj” peti je singl s njihovog albuma prvijenca koji bi svjetlo dana trebao ugledati sredinom ove godine.

“Cijeli album se bavi tematikom borbe čovjeka s nekom vlastitom sjenom, s nekim unutrašnjim strahovima. U novoj pjesmi je riječ o paru, ali taj par se bori s vlastitim psihološkim stanjima. Sam naziv albuma opravdava tematiku. Osim toga što tekstovi govore o različitim stajalištima u psihologiji, također opisuju i različite žanrove kojih ćemo se dotaći, tako da će se tu naći pjesme koje su više soul i jazz, a bit ćetu još i indie momenata kao i težih, metal prizvuka“, kaže mladi klavijaturista.

Inače, naziv benda S-alt, skraćenica je za Soul alternative jer se bend bavi alternativnom muzikom, a njihove dosadašnje pjesme su orijentirane ka soul žanru. S druge strane, kako ističe Bakir, pjesme su pisane iz duše pa je samim tim bio logičan naziv Soul alternative, što je skraćeno u S-alt.

N1

Bend je formiran 2021. godine, a u njegovom sastavu se pored klavijaturiste Bakira Memiševića, nalaze još kantautor Filip Marić, gitaristi Denil Babović i Mladen Ristić, bas gitarista Jasmin Avdić te bubnjarka Amina Halilčević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar