Objavljen popis najboljih animiranih serija svih vremena

Youtube/Screenshot

Filmski portal Indiewire odabrao je 70 najboljih animiranih serija svih vremena. Na popisu su se našli žanrovski raznovrsni naslovi, a prvo mjesto zauzela je Netflixova hvaljena animirana serija BoJack Horseman.

BoJack Horseman je satirična parodija savremenog načina života zvijezda u Hollywoodu, u kojem se radnja uglavnom odvija. Prikazuje cjelovitu američku kulturu medija i šoubiznisa u društvu u kojem zajedno žive ljudi i razne antropomorfne životinje, a radnja serije vrti se oko protagonista BoJack Horsemana, ostarjele zvijezde humoristične serije Horsin’ Around iz 90-ih godina prošlog stoljeća, koji prolazi kroz krizu srednjih godina.

U pokušaju da povrati nekadašnju popularnost i ljubav javnosti, BoJack pokušava napisati autobiografsku knjigu, ali se ne može nositi s tim zbog svoje lijenosti, a nakon što je uvjerio agenta i izdavača, angažira spisateljicu iz sjene Dianu Nguyen da napise “autobiografiju”, koja nakon upoznavanja s njim provodi puno vremena, uči o njegovoj prošlosti i radu.

Radnja je isprepletena s BoJackovim sjećanjima i njegovim trenutnim životom u kojem također mora balansirati u životnim odlukama između želja i prioriteta njegove agentice i bivše djevojke Princess Carolyn, ludih i nesmotrenih ideja cimera Todda Chaveza te prijatelja i filmskog kolege Mr. Peanutbuttera.

“Postigao je više u pet sezona nego većina serija u dvostruko dužem razdoblju”

Seriju je kreirao Raphael Bob Waksberg, a ima 6 sezona od kojih svaka ima 12 epizoda, osim zadnje koja ima 16. Ipak, relativno malen broj epizoda nije spriječio kritičare Indiewirea da je stave na vrh liste najboljih serija svih vremena.

“BoJack Horseman postigao je više u pet sezona nego većina TV serija, animiranih ili drugih, u dvostruko dužem razdoblju, i to uz najekonomičnije pripovijedanje ikad viđeno na ekranu. Od dijaloga od pet sekundi koji spajaju slomljeno srce i urnebes, preko skrivenih šala koje ispunjavaju svaki kvadratni centimetar kadra, do inventivne, privlačne animacije koja gradi svjetove bez imalo ekspozicije, BoJack Horseman je nevjerojatna priča”, napisali su u objašnjenju svog izbora.

Na drugom mjestu našli su se legendarni Simpsoni, koji ni nakon 34 godine prikazivanja ne staju, a slijede ih špijunska satira Archer, MTV-jeva cinična Daria, kultni Batman: The Animated Series te šarmantna priča o odrastanju Steven Universe. Prvih deset mjesta zatvaraju Space Ghost Coast to Coast, Bob’s Burgers, Big Mouth i Animaniacs.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare