Rekli su čašici ćao: Holivudski buntovnici koji su se otrijeznili

Showbiz 27. jan 202210:21 > 10:211 komentar
Morgue File

Prije samo nekoliko godina imali su reputaciju "loših momaka". Danas, oni su vodeći zagovornici života bez alkohola.

Bradley Cooper

Robyn BECK / AFP

Najpoznatiji po „Hangover“ trilogiji, glumac Bradley Cooper osvojio je srca žena širom sveta filmom „A Star Is Born“ koji je i režirao. U ovom ostvarenju nagrađenom Oskarom za najbolju pjesmu Cooper igra pored Lady Gage, a možemo pretpostaviti da je inspiraciju crpio iz svojih nekadašnjih navika.

Naime, bivši partner ruske manekenke Irine Šajk je 2012. godine donio odluku da prestane da pije jer mu je to ozbiljno narušavalo život i karijeru. On je nedavno izjavio da bi sabotirao cijeli svoj život da je nastavio sa konzumacijom alkohola. Lik Džeksona, posrnulog muzičara koji se bori sa alkoholizmom, donio je Bradleyu mnoga priznanja i učvrstio njegovu odluku da se nikada ne vrati ovoj otrovnoj supstanci.

Brad Pitt

Izvor: VALERIE MACON / AFP

Život Brada Pitta i Angeline Joli je od početka njihove romanse 2005. godine bio pod budnom pažnjom javnosti. Zato i ne treba da čudi da je vijest o njihovom razvodu prodavala tabloidne magazine širom sveta bez problema. Pravi razlog njihovog rastanka se još uvijek ne zna, ali postoje naznake da je glumčev problem sa alkoholom jedan od uzroka.

Mjesecima smo mogli da čitamo o njegovom padu u očima američke javnosti jer je, navodno, u nekom trenutku i fizički nasrnuo na jedno od njihove djece.

Posljednjih godinu dana dobili smo Brada koji je preokrenuo svoj život. Ne samo da je glumio u nekim od najuspješnijih filmova (“Once Upon a Time in Hollywood”, “Ad Astra”), već je i otvoreno pričao o svojoj borbi sa alkoholizmom. Uslijedila je iskrena zahvalnost kolegi Bradlyiju Cooperu na pomoći, kao i emotivan intervju sa Christian Amanpour.

Colin Farrell

Youtube

Irski srcolomac poznat po svom ludovanju početkom 2000-ih godina, od razuzdanog momka kojeg smo često mogli da vidimo kako pije pivo i puši cigarete, čak i tokom intervjua, prešao je dug put do smirenog oca koji redovno vježba jogu. Za ovu transformaciju može da se zahvali svojoj čvrstoj odluci da izbaci konzumiranje alkohola iz svog života.

Vjerovatno niko nije mogao da pretpostavi da će holivudski “loš momak” čiji je identitet tokom cijele karijere bio vezan za takav imidž, uspjeti da preokrene tok svog života. To je očigledno bila dobra odluka jer je osim zdravstvenih pogodnosti i njegova karijera krenula uzlaznom putanjom. Konačno (možda) možemo da zaboravimo onaj kiks u filmu “Alexander the Great”, i da uživamo u boljim ostvarenjima kao što su “In Bruges” i “The Lobster”.

Robert Downey Jr.

YouTube

Robert Downey Jr. važi za jednog od najpoznatijih bivših alkoholičara u Holivudu. Njegova vrlo javna bitka sa ovom supstancom ipak se srećno završila, pa je tako zvijezda “Iron Man” serijala sada trijezna već više od jedne decenije. Uspio je da spasi svoj brak napravivši odluku da se više ne prepušta svojim demonima.

Russel Brand

Youtube Screenshot

Ako je neko “poster boy” uspješne rehabilitacije, onda je to komičar i glumac Russel Brand. On je odnedavno i pisac, s obzirom na to da je 2017. godine objavio jako uspješnu knjigu “Recovery: Freedom From Our Addictions”. U njoj Brend govori o slobodi od zavisnosti bilo koje vrste, jer smatra da smo svi zavisni od nečega.

On se godinama borio ne samo sa alkoholom već i jakim drogama kao i sa zavisnošću od seksa. O tim pitanjima piše iskreno u svojoj knjizi, nadajući se da će na taj način uspjeti da skine stigmu sa ove teme. On je potpuno “čist” već 13 godina.

Ben Affleck

Kevin Winter / Getty Images North America / Getty Images via AFP

Život bivšeg muža glumice Jennifer Garner otišao je silaznom putanjom prije nekoliko godina. Mediji su često objavljivali njegove fotografije na kojima djeluje izmoreno, a i u glumčevoj karijeri nije bilo pomaka. Danas, on se silovito bori da ostane trijezan, a u tome mu je sve vrijeme pomagala bivša supruga. Iako su se razveli, ona je ostala pored njega tokom ovog perioda, pružajući mu podršku kako bi se izborio sa ovim izazovom.

Nedavno je objavljen intervju sa legendarnom Dajan Sojer u kojem Afleck prvi put javno govori o svom problemu sa alkoholom. Karijera mu je svakako na dobrom putu jer uskoro izlazi film “The Way Back” u kojem glumi posrnulog košarkaškog trenera. Film već ima dobre kritike, pa mu taj uspeh možda bude dodatni “vjetar u leđa”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar