Rezultati obdukcije preminule Anne Heche ukazuju na tragove kokaina u krvi

Showbiz 07. dec 202214:14
REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo

Prema obdukciji i toksikološkim nalazima, tokom kobnog sudara koji joj je oduzeo život, glumici Anne Heche pronađen je kokain u organizmu, ali ne i alkohol.

Anne Heche je imala tragove kokaina, ali ne i alkohola, u svom organizmu kada je svojim plavim Mini Cooperom uletjela u kuću u Los Angelesu prošlog augusta, izazvavši požar koji ju je na kraju i ubio, potvrdili su u utorak mrtvozornici.

Prema konačnom izvještaju obdukcije, u krvi glumice otkriven je benzoilekgonin, neaktivni metabolit kokaina. Uzorak urina također je pokazao rezultate za fentanil i kanabis, ali fentanil je Heche primila protiv bolova nakon što je stigla u bolnicu, a otkriveni kanabinoidi bili su “u skladu s prethodnom upotrebom, ali ne i u vrijeme povrede”, navodi se u konačnom obdukcijskom izvještaju koji je dobio magazin Rolling Stone.

Službenici mrtvozornika rekli su da su Hechein uzrok i način smrti ostali nepromijenjeni: “Bila je to nesreća izazvana udisanjem i toplinskim povredama koje su njen mozak lišile kisika i uzrokovale njegovo oticanje.”

Heche je bila zarobljena u svom vozilu otprilike 30 minuta dok je oko nje bjesnila vatra, također je potvrđeno u izvještaju. Zadobila je opekotine prvog stepena na približno 40 posto površine tijela do trenutka kada su je vatrogasci izvukli iz spaljenog automobila.

Sedam dana kasnije proglašena joj je moždana smrt, ali je ipak držana na aparatima sve dok joj se organi nisu mogli donirati. Hechein aparat za održavanje života isključen je 14-og, a kremirana je 18. augusta. Mrtvozornik je 17. augusta zaključio da je Heche preminula od inhalacijskih povreda i opekotina, a smrt je kategorizirana kao nesreća.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare