Rod Stewart se javio u program uživo i kritizirao konzervativce

Showbiz 27. jan 202312:32
REUTERS

Britanski rock pjevač Rod Stewart iznenadio je u četvrtak svojim javljanjem u program uživo Sky Newsa kako bi osudio "smiješno" stanje zdravstvenog sistema, pozvao vladu da odstupi i pruži priliku opozicionoj Laburističkoj stranci.

Rod Stewart, poznat po svojim hitovima iz 1970-ih “Maggie May” i “Do Ya Think I’m Sexy?”, javio se u program Sky Newsa posvećen krizi u britanskom Nacionalnom zdravstvenom servisu (NHS) koji je primao pozive građana.

“Ovo je srceparajuće za medicinske sestre”, rekao je Stewart te dodao: “Stvarno je srceparajuće. U svim mojim godinama života u ovoj zemlji nikada nije bilo tako loše”.

NHS koji finansira država, donedavno izvor ponosa za mnoge Britance, pod velikim je pritiskom nakon godina premalog ulaganja i posljedica pandemije covida-19, što je medicinske sestre i ostalo osoblje potaknulo na štrajk bez presedana.

“Mislim da bi ova vlada sada trebala odstupiti i pružiti priliku Laburističkoj stranci”, rekao je 78-godišnji Stewart, ističući da je on lično dugo bio konzervativac.

Stewart je također rekao da je smiješno što se u srijedu prijavio u praznu privatnu kliniku radi radiološke pretrage dok toliko drugih pacijenata “umire jer ne mogu obaviti (radiološko) snimanje”. Zatim je ponudio da će platiti 10 ili 20 pregleda za građane i izrazio nadu da će i drugi koji to mogu učiniti slijediti njegov primjer.

“Ne treba mi publicitet. Samo želim učiniti neke dobre stvari”, rekao je prije nego što je završio svoj telefonski poziv pjevanjem početnih stihova pjesme “Maggie May”.

“Probudi se Maggie, mislim da ti imam nešto za reći”, otpjevao je Stewart svojim prepoznatljivim hrapavim glasom koji je tu pjesmu učinio hitom 1971.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar