Severina najavila novu pjesmu “Vjerujem u Boga”

Showbiz 05. dec 202214:27
Izvor: Screenshot/Instagram/@severina

Severina je na svom profilu na Instagramu najavila novu pjesmu "Vjerujem u Boga", čija je premijera u četvrtak, 8. decembra, tačno u podne.

Rezultat umjetničkog doživljaja Severininih životnih izazova i iskustava dvojice umjetnika novi je singl nazvan “Vjerujem u Boga”, koji autorski potpisuju Filip Miletić, producent, kompozitor i aranžer, te Dino Merlin, autor stihova. Darko Drinovac potpisuje režiju za spot, koji izlazi na YouTubeu u četvrtak, istovremeno s objavom pjesme na svim ostalim Severininim digitalnim platformama.

Haljina iz spota, koja se nosi preko glave, dizajnerskog je brenda Coperni, čiji su osnivači i dizajneri na Paris Fashion Weeku uživo tkaninom iz spreja (na)crtali haljinu Belli Hadid. Bodi i duga crna haljina bez naramenica iz spota dizajn su Matije Vujice.

Severini je podaren talent za izražavanje u više umjetnosti. Kako na muzičkoj sceni, jednako se uspješno dokazala i na pozorišnoj i filmskoj sceni, ali zadnji umjetnički odabir uvijek je muzika, koja, zapravo, i utjelovljuje sve te segmente.

U muzici se poigrava stilovima i stihovima, od veselih popularnih nota preko dalmatinske tuge i emocije do brzog diskoritma. Pjesme su joj pisali i komponovali najznačajniji pjesnici i muzičari iz Hrvatske i regije. Sama je napisala stihove pjesama koje su među najdražima njezinim fanovima, poput “Prijateljice”, “Pogled ispod obrva” i “Ostavljena”.

Njen privatni život, htjela – ne htjela, izložen je javnosti, a sadrži mnogo patnje i tuge, no i mnogo sreće. Preživjela je objavu privatnih snimaka i fotografija, oduzimanje djeteta, gotovo stotinu sudskih tužbi, jedno vjenčanje i razvod. Dalmatinka koja je prošla sve sito i rešeto koje Bog može namijeniti ženi, Severina je pokazala da je uspješna u tome da preživi brodolome, stoput kad je slome i rastave na atome, piše Dnevnik.hr.

To je žena o kojoj Severina pjeva u pjesmi “Vjerujem u Boga”, a kroz koju zapravo propituje svoju vjeru te se iskreno i cinično osvrće na svoje životne pogreške.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar