Smithov šamar Rocku na dodjeli Oscara osvanuo i na Berlinskom zidu

Showbiz 30. mar 202222:351 komentar
Abdulhamid Hoşbaş/AA

Crtež šamar Willa Smitha američkom glumcu Chris Rocku na ovogodišnjoj dodjeli Oscara našao se i na Belinskom zidu.

Ostatke Berlinskog zida danas krase djela brojnih svjetskih street art umjetnika, među kojima i Dominikanca Jesusa Cruza Artilesa koji je u svom najnovijem crtežu obradio incident sa posljednje dodjele nagrade Oscara, tokom kojeg je glumac Will Smith ošamario kolegu Chrisa Rocka.

Tokom svog govora voditelj ovogodišnje dodjele Oscara Rock se neprimjereno našalio na račun Smithove supruge Jade Pinkett Smith zbog njene frizure. Tada ju je uporedio s G.I. Jane, popularnim filmskim likom kojeg je utjelovila na ćelavo obrijana Demi Moore. Smith se potom popeo na pozornicu i udario Rocka u lice.

Akademija filmske umjetnosti i nauke osudila je ranije Smithove postupke te pokrenula istragu incidenta.

U međuvremenu, holivudski glumac Will Smith izvinio se Chrisu Rocku jer ga je ošamario te poručio kako je njegovo ponašanje na 94. svečanosti dodjele nagrada bilo “neprihvatljivo i neoprostivo”.

“Nasilje u svim njegovim oblicima je otrovno i destruktivno. Moje ponašanje na sinoćnjoj dodjeli Oskara bilo je neprihvatljivo i neoprostivo”, rekao je Smith u objavi na Instagramu.

Dodao je da su šale na njegov račun dio posla, ali da je šala o zdravstvenom stanju njegove supruge, glumice Jade Pinkett mith, koja već se već neko vrijeme bori s bolešću zbog koje na dijelovima glave gubi kosu, “bila previše”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar