Spacey mora platiti 31 milion dolara odštete producentima “Kuće od karata”

Showbiz 05. avg 202207:48
Izvor: Jason MERRITT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Američki glumac Kevin Spacey (62), dobitnik dva Oscara, morat će platiti gotovo 31 milion dolara producentskoj kompaniji MRC koja ga je 2017. godine otpustila sa seta serije "Kuća od karata" zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, odlučio je sud u SAD-u nakon što je odbijena njegova žalba.

Iz MRC-a su tužili Spaceya jer su njegovim otpuštanjem izgubili značajan prihod koji im je donosila serija koja se bavila političkim spletkama u Washingtonu.

Prije pet godina Spaceyeva karijera je naglo prekinuta zbog niza optužbi za seksualno zlostavljanje pa su producenti morali uveliko mijenjati radnju šeste sezone “Kuće od karata”. Sud je još 2020. godine dao za pravo producentskoj kući prosudivši kako je Spacey svojim ponašanjem prekršio pravila ugovora, na što se glumac žalio, no ta je žalba odbijena.

Spacey je u Velikoj Britaniji optužen za pet kaznenih djela koji su se dogodili između 2005. i 2013. godine – četiri tačke za seksualno zlostavljanje dodirivanjem i težu optužbu za navođenje osobe na seksualni penetrativni čin bez pristanka. Prošlog mjeseca dogovoreno je kako će se suđenje održati 6. juna sljedeće godine.

Spacey poriče kako je bilo koga seksualno uznemiravao.

Taj 62-godišnjak je osvojio Oscara za najboljeg glumca u “Vrtlogu života” i najboljeg sporednog glumca u “Privedite osumnjičene”, a u seriji “Kuća od karata” tumačio je lik beskrupuloznog političara Franka Underwooda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar