Steven Seagal čestitao rođendan Putinu: “On je jedan od najboljih predsjednika”

Showbiz 09. okt 202208:19
Izvor: Putin i Seagal (ALEXEI NIKOLSKY / RIA-NOVOSTI / AFP)

Gluamac Steven Seagal čestitao je 70. rođendan ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i pružio podršku njegovom režimu.

“Danas je rođendan predsjednika Vladimira Putina. Mislim da sada živimo u veoma, veoma teškom vremenu. On je jedan od najvećih svjetskih lidera i najboljih predsjednika ikada. Molim i nadam se da će dobiti podršku, ljubav i poštovanje koje zaslužuje. Nadam se da će sve nevolje koje se trenutno događaju uskoro biti gotove i da ćemo živjeti u svijetu mira”, rekao je 7. oktobra na dan Putinovog rođendana.

Njegova rođendanska čestitka ruskom predsjedniku dolazi šest mjeseci nakon što je u Moskvi održana večera u Seagalovu čast. Na događaju, koji je održan povodom Seagalovog 70. rođendana, glumac je rekao gostima, među kojima su bile osobe koje su stavljene na popis sankcija EU kao odgovor na Putinovu invaziju na Ukrajinu: “Vi ste moja porodica i moji prijatelji. I volim vas sve i stojimo zajedno, u dobru i u zlu”.

Dugogodišnji Putinov prijatelj dobio je ruski pasoš 2016. godine, a nakon što je izrazio svoju podršku aneksiji Krima, 2018. je postao specijalni izaslanik Rusije u SAD-u. Seagal i Putin su u nekoliko navrata fotografisani zajedno, a vjeruje se da ih je povezala zajednička ljubav prema borilačkim vještinama. Glumac se 2021. pridružio nominalno opoozicionoj političkoj stranci Pravedna Rusija za istinu, piše Index.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar