U dom slavnog glumca upao ludi kuhar, mahao nožem i prijetio njemu i djeci

Showbiz 30. maj 202312:15 0 komentara
Reuters

U dom poznatog britanskog glumca Benedicta Cumberbatcha, imanje vrijedno 3,5 miliona funti, upao je kuhar, vitlajući nožem za ribu dok su glumac i njegova porodica bili unutra, objavio je sud.

Jack Bissell (35) probio se u prednji vrt imanja u sjevernom Londonu, urlajući i prijeteći Cumberbatchu, nakon čega je sa zida strgnuo interfon.

Na sudu je objavljeno da je Bissell, bivši voditelj u Beaumont, hotelu s pet zvjezdica u Mayfairu, vikao: “Znam da ste se preselili ovamo, nadam se da će sve izgorjeti.”

Cumberbatch (46), njegova supruga Sophie Hunter (45) i njihovo troje malene djece čuli su njegovo vikanje iz kuće.

Bivši kuhar zatim je iščupao jednu od biljaka i bacio je na vrtni zid, pljunuo na interfon i iščupao ga nožem za ribe.

Prema Daily Mailu, nakon toga je pobjegao s mjesta događaja, ali je uhapšen nakon što je policija pronašla njegov DNK na interfonu.

Izvor je za novine rekao: “Cijela porodica je, naravno, bila potpuno prestravljena i mislili su da će se ovaj čovjek provaliti i povrijediti ih.”

“Srećom, nikad nije otišlo tako daleko. Benedict i Sophie proveli su mnogo besanih noći i brinuli su se da bi ponovno mogli biti njegove mete.”

Nakon što je ovog mjeseca na sudu priznao krivnju, Bissell je kažnjen s 250 funti i trogodišnjom zabranom prilaska, kojom mu je zabranjeno približavanje porodice Cumberbatch ili području u kojem žive.

Tužitelji su rekli da je prije nego što je upao u njihov dom, Bissell kupio dva paketa pitta hljeba u obližnjoj trgovini te da je rekao trgovcu da će provaliti u Cumberbatchovu kuću i spaliti je.

Bissell nije branio svoje postupke, a nije jasno ni zašto se namjerio na poznatog glumca.

Bivši kuhar je uhapšen 2015. dok je prosvjedovao protiv vojne intervencije u Siriji, a u hotelu Beaumont je radio od 2017. do 2018. te od 2019. do 2020. godine.

Kuhar iz Kentish Towna u sjevernom Londonu na svojoj je stranici na LinkedInu tvrdio da je napravio jelo koje ostaje na jelovniku restorana. Čini se da u posljednje tri godine nije nigdje radio.

Kako navodi Jutarnji, ranije je osuđivan za krađe, ima tri upozorenja zbog kaznenih djela protiv imovine, prijavljen je za prekršaj protiv javnog reda i mira te zbog kaznenih djela povezanih s drogom.

Ovo, inače, nije prvi put da je Cumberbatch napadnut. Tokom snimanja u Južnoafričkoj Republici 2004. godine otela ga je skupina od šest muškaraca, a uvjerio ih je da ga ne zatvore u prtljažnik automobila.

“Naučio sam da na ovaj svijet dolaziš onako kako s njega odlaziš, sam. Zbog toga sam poželio živjeti malo manje običan život”, rekao je tada.

Cumberbatch se 2015. oženio svojom suprugom, kazališnom redateljicom Sophie Hunter. Zajedno imaju tri sina, od kojih je najmlađi rođen 2019. godine.

Svoju vilu s pet spavaćih soba kupio je 2015., iste godine kad je od kraljice Elizabete II dobio orden za svoje zasluge u umjetnosti.

Iste godine Cumberbatch je prijavio policiji da mu je netko ostavio crvene vrpce po kući i na automobilu.

Žena, za koju se vjeruje da je opsesivna obožavateljica romana Sherlocka Holmesa (kojeg je Cumberbatch glumio u poznatoj seriji), došla je u njegov dom najmanje dva puta prije nego što je policija intervenirala i zabranjeno joj je kontaktirati s glumcem.

Njezini postupci naveli su Cumberbatcha da pojača svoje osiguranje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!