Will Smith se nada da “šamar” neće odvratiti ljude od gledanja novog filma

Showbiz 29. nov 202214:43
Izvor: REUTERS/Brian Snyder

Holivudski glumac Will Smith je tokom intervjua za Fox 5 rekao da će potpuno razumjeti ukoliko neki fanovi ne budu spremni pogledati film zbog "incidenta" koji se dogodio na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Oscar, ali se nada da će snaga "Emancipacije" privući ljude.

Nakon što je Will Smith ošamario Chrisa Rocka na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Oscar, postavilo se pitanje šta će biti s filmskim projektima na kojima radi, prvenstveno s filmom “Emancipation” redatilja Antoinea Fuque.

Glumac je rekao da ima razumijevanje za fanove koji su još pod dojmovima, ali se nada da će snaga filma nadvladati naslove koji ga prate cijele godine, prenosi magazin Rolling Stone.

Film “Emancipation” nazvao je “najvećim djelom” u karijeri reditelja Antoinea Fuquae.

“Ljudi u ovom timu su uradili neke od najboljih poslova u cijeloj svojoj karijeri, a moja najdublja nada je da moji postupci neće kazniti moj tim. U ovom trenutku, to je ono za šta radim”, rekao je Smith.

U tom filmu Smith glumi Petera, roba koji bježi s plantaže i iz močvara Louisiane dolazi na sjever gdje se pridružuje vojsci u građanskom ratu, a priča filma temeljena je na istinitim događajima. Radi se o filmu iza kojeg stoji streaming kompanija Apple+ koja je proteklog mjeseca objavila da će se film početi prikazivati u kinima 2. decembra, od 9. decembra će se naći na njihovoj platformi, a nakon projekcije filma održane u Washingtonu američki mediji pišu kako je film ozbiljan kandidat za Oscara pri čemu bi Smith mogao biti nominiran za najbolju ulogu. Ako se to dogodi, on neće prisustvovati dodjeli jer ga je Američka filmska akademija kaznila s 10-godišnjom zabranom prisustvovanjima ceremonije dodjele Oscara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar