Zabranjeno pušenje 24. maja u dvorani Mirza Delibašić slavi 40 godina od objave prvog albuma “Das ist Walter”

Kultura 15. apr 202413:32 0 komentara
N1/F.Z.

Sarajevska rock grupa Zabranjeno pušenje će 24. maja održati besplatan koncert u Skenderiji, čime će obilježiti 40 godina od objave prvog albuma "Das ist Walter".

“Zenica Blues”, “Selena, vrati se, Selena”, “Anarhija All Over Baščaršija”, “Šeki is on the Road Again” i ostali vječni hitovi, nastali su samo na tom prvom albumu koji je posveta Valteru, legendarnom ilegalacu iz Drugog svjetskog rata i simbolu otpora fašistima koji je poginuo 1945. godine na dan oslobođenja Sarajeva.

Tim muzičkim spektaklom, Skenderija će obilježiti 55 godina dvorane, a Oslobođenje 80 godina djelovanja.

Frontmen grupe Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, obećao je dobru svirku, uz opasku da su imali zaista mnogo vremena da nauče svirati.

N1/F.Z.

Najavio je dug koncert, koji je nazvao nekom vrstom vremeplova, jer su u proteklih 40 godina napravili dosta muzike.

“Zabranjeno pušenje je jedan dobar hroničar događaja naših komšija i Sarajeva. Sve Sarajlije su koautori naših pjesama i zaista se radujem njihovom dolasku. Nećemo s njima podijeliti autorska prava, ali ćemo im pokloniti koncert”, kazao je Sučić.

U ime Kantonalnog javnih komunalnog preduzeća Skenderija, danas se na pres-konferenciji obratio Emir Fočo koji je kazao da bi najbolje bilo da posjetitelji dođu sat i pol ranije kako bi našli mjesto i uživali u bezvremenskim hitovima.

Ulaz na koncert će biti slobodan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!