Znate li ko je žena u društvu s Naomi? Godišnje na umjetnine potroši milijardu

Showbiz 24. nov 202214:11 0 komentara
Patrick Baz/Qatar Museums

O šeiku Tamim bin Hamad Al Thani mnogo se piše u zadnje vrijeme zbog Svjetskog prvenstva u njegovoj domovi, dok je njegova sestra Al Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al Thani (39) poznata tek užem krugu ljudi, uglavnom onom iz svijeta umjetnosti..

Al-Mayassa smatra se istaknutom ženom u kraljevskoj obitelji. Kao predsjednica katarskih muzeja godišnje potroši oko milijardu eura na kupnju umjetničkih djela, piše Vanity Fair.

Al-Mayassa je izabrana da bude gost urednik Vogue Arabia broja od studenoga 2022. U pismu čitateljima, predsjednica Katarskih muzeja kaže: "Iako sam zahvalna na prilici da istaknem mnoge od ovih uzbudljivih događaja i regionalnih kulturnih promjena na sljedećim stranicama, to nije bio lak zadatak i mogla sam popuniti puno više izdanja s Katarom i talentom regije. Ipak, nadam se da će vas priče i pojedinci koji su ovdje odabrani, koji nam utiru put da istinski razumijemo moć kulture, inspirirati onoliko koliko su inspirirali mene."

Al-Mayassa je izabrana da bude gost urednik Vogue Arabia broja od studenoga 2022. U pismu čitateljima, predsjednica Katarskih muzeja kaže: “Iako sam zahvalna na prilici da istaknem mnoge od ovih uzbudljivih događaja i regionalnih kulturnih promjena na sljedećim stranicama, to nije bio lak zadatak i mogla sam popuniti puno više izdanja s Katarom i talentom regije. Ipak, nadam se da će vas priče i pojedinci koji su ovdje odabrani, koji nam utiru put da istinski razumijemo moć kulture, inspirirati onoliko koliko su inspirirali mene.”