NBA: Sezona završena za Carmela Anthonyja

Košarka 18. feb 201522:07 > 22:20
bleacherreport.com

Za još jednu zvijezdu NBA lige, Carmela Anthonyja, košarkaška sezona je završena. New York Knicksi su saopštenjem obavijestili navijače kako će popularni Melo morati na operacioni stol kako bi sanirao povredu koljena.

Kao da NBA sezona do danas nije bila dovoljno očajna za Knickse. Nakon jedne od najlošijih sezona u svojoj historiji, New York se sada suočava sa gubitkom jedine superzvijezde u svojim redovima. Carmelo će na operaciju lijevog koljena, a za njega je sezona završena.

Predsjednik franšize, legendarni Phil Jackson je u izjavi za novinare obznanio kako očekuje da će Anthonyjev oporavak trajati 4-6 mjeseci, te da svog najboljeg igrača očekuju spremnog za sljedeću sezonu.

S obzirom na to da je za New York sezona ionako propala, te da je njihov ukupan omjer do sada 10-43, Anthonyjevo odsustvo neće mnogo škoditi Knicksima. Ako ništa, moglo bi pomoći ostalim igračima da sa više minuta u igri naprave korak naprijed.

Anthony je u toku ove sezone bilježio impresivne brojke: 24.2 poena, 6.6 skokova i 3.1 asistenciju za skoro 36 minuta po utakmici.