Halilović i Musa govorili o uslovima: Koljena svoja poderasmo, spava se u autima

Košarka 10. aug 202315:31 2 komentara
N1

Pretkvalifikacije za Olimpijske igre bh. košarkaši počinju u grupi 13. augusta utakmicom protiv Portugala, dan poslije Zmajevi igraju s Poljskom, a 16. augusta s Mađarskom. Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice, a na današnjoj konferenciji za medije Zmajevi su opisali katastrofalno stanje u košarci.

Kapiten Zmajeva Miralem Halilović je istakao kako je vrijeme da Savez nađe način da finansira sam sebe.

Mi smo zahvalni na pomoći. Naše mišljenje je da mora Savez naći način da finansira sam sebe. Pogledajte šta radi Slovenija. Finansiranje je uvijek problem. Što ne postaviti neke fanshop radnje, reklame sa momcima poput Garze, Nurkića…. To nas frustrira. Sve je uvijek improvizacija. U teretanu idemo taksijem, spava se po autima…”, rekao je Halilović.

Musa je rekao kako se neke stvari moraju riješiti odmah te da u Savezu ne postoji plan.

“Stvari koje je Jusuf rekao bile su stvari koje mi svi znamo. Stvari se moraju riješiti odmah. Problem će biti za 50 godina, mi nemamo plan, nemamo uslove, nemoguće je da u jednoj reprezentaciji četiri igrača spavaju u jednoj sobi. Mi nemamo plan, nemoguće je da u jednoj reprezentaciji četvorica spavaju u jednoj sobi i dodiruju nogama. Bitno je da Savez stane iza nas. Dok druge selekcije imaju po 9-10 pripremnih utakmica mi imamo dvije. Koljena svoja poderasmo u tri-četiri sata leta. Mi idemo da osvojimo turnir, ali pitanje je da li je ovo normalno. ne radimo dovoljno dobar posao i na vrijeme vezano za pripremne utakmice, putovanja… “, rekao je Musa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare