Mandić o Koševu: Oprečne informacije, nemam garanciju kada će teren biti završen

Nogomet 29. sep 202219:39 2 komentara
N1

U gradnji hibridnih terena na fudbalskim stadionima u Bosni i Hercegovini N/FS BiH nije sam. Jedan dio troškova za hibridne terene, a to je bio zahtjev UEFA-e, snose i lokalne zajednice u kojima se stadioni nalaze.

Javni novac građana te općine, tačnije 550 hiljada konvertibilnih maraka, obećan je Savezu kako bi se teren završio.

Gost N1 televizije bio je načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je u emisiji Dan Uživo odgovarao na pitanja kolegice Emele Burdžović, a vezano za gradnju terena na stadionu Asim Ferhatović Hase, koja je u potpunosti stala.

Mandić tvrdi da Općina Centar još nije platila kompletan iznost za igradnju terena.

“Imali smo neki dan sastanak. Bdijemo nad tim, jer nam je to važno i moram priznati da smo dobili oprečne informacije i nismo dobili nikakve garancije kada će to biti završeno. Želim samo da naglasim da u ugovoru kojeg mi imamo sa Fudbalskim savezom isključiva nadležnost za izbor izvođača radova, za izbor nadzora i sve radove koji se tamo obavljaju je na strani investitora, u ovom slučaju N/FS BiH.”, rekao je prvi čovjek Općine Centar.

Mandić tvrdi da, ukoliko se nastavi raditi ovakvim tempom, Općina Centar neće platiti ostatak novca na koji se obavezala.

VEZANA VIJEST

“Mogu vam odmah reći da mi možda u tom smislu imamo tu neku sretnu okolnost. Nismo dali novac unaprijed i nećemo ga dati dok ne budemo imali crno na bijelo da će sve biti završeno”, rekao je Mandić uz napomenu da u ugovoru kojeg je općina Centar potpisala sa N/FS BiH postoji klauzula o penalima za kašnjenja i nedovršen posao.

N1 je jutros bio na stadionu “Asim Ferhatović Hase” i zabilježio je potpunu obustavu radova i tužne slike sa najvećeg bh. stadiona. Gradnja na Koševu počela je 9. avgusta, a sljedeće sedmice ističe rok za završetak radova. On će, prema onome što smo imali priliku vidjeti na stadionu Asim Ferhatović Hase, sigurno biti probijen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare