Marko Topić ima savjet za Vicu Zeljkovića: Ne trošite gorivo, svi uslovi su ispunjeni

Nogomet 17. okt 202315:37 1 komentar
Printscreen

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Topić govorio je za N1 poslije najvećeg poraza Zmajeva u historiji.

Hladne glave, komentar debakla Zmajeva protiv Portugalaca?

“I hladne i vruće glave, to što se desilo, ne smije se više nikad ponoviti. Isto sam rekao selektoru, promjena ekipe. Zašto poziva stalno iste. Pričamo o promjenama, ali zašto samo isti igrači? Mogli smo staviti Varešanovića ili Ziljkića, onda Gazibegovića, da vidimo nešto novo da pokušamo. Igrat ćemo vidjet ćete u istom sastavu protiv Luksemburga i Slovačke, pa kad ćemo mijenjati ako ne sad?” pita se bivši reprezentativac BiH.

Najteži poraz BiH u historiji, nakon Argentine, da li su svi alarmi upaljeni?

“Alarmi su davno upaljeni. Alarmi su svi bili upaljeni kada nisu produžili ugovor sa Petevom. Pa kada smo izgubili od Luksemburga, tad su kola otišla skroz nizbdro. Ovo je stvarno blamaža. Hvala Bogu pa su oni povukli ručnu. Mislim da je selektor rekao ‘momci dosta, hajmo spustiti loptu, ne moramo napadati’, to je razlog što nismo primili puno više golova” 

Velika podrška za Ronalda, kao da je igrao kući u Portugalu i bh. navijači su mu skandirali i podržavali ga?

“Nakon drugog gola je bilo sve gotovo, vidjelo se da ekipa odjednom potonula. Poslije drugog ili trećeg gola završena priča. Što se tiče Ronalda, bila je velika čast što je došao u BiH. Možda mu je ovo neka zadnja turneja i to može biti razlog što ga je publika podržala i njegovo poznato ‘Siu’.”

Šta sad? Treba li nešto mijenjati?

“Moj savjet predsjedniku. Prvo što bi trebali promijeniti je da odigramo utakmicu u Banjaluci. Svi uslovi su se ispunili. Nama je predsjednik Srbin, direktor reprezentacije, direktor edukativnog centra, selektor U21 i U15, savjetnik i tri pomoćnika. Protiv Slovačke da završimo ove kvalifikacije na drugom terenu i nešto promijenimo.  I onda ovi što se dolaze slikati iz Banjaluke ne moraju dolaziti za Zenicu, mogu tamo. Imaju sada protiv Slovaka, Škriniara i još dobrih igrača i ne moraju trošiti gorivo”

Da li se namjenski radi na urušavanju bosanskohercegovačkog fudbala i uništava kult reprezentacije BiH pogrešnim potezima ?

“Sve je naopako. Sve je pogrešno rađeno. Oni kažu da je sve u redu. Zadovoljan je predsjednik sa svim. Rekao je drugo mjesto cilj i ne treba čekati baraž. Zadovoljan je sa radom Misimovića, koji je tri selektora promjenio. Svi su zadovoljni i nema više smisla. Najbolje bi bilo da ove dvije utakmice prođu i da oni kažu, ‘Mi smo uprskali sve i sklanjamo se sa svim+h pozicija’ Svi se trebaju skloniti, svi kompletno! Od predsjednika, Misimovića, Izvršnog odbora, jedino kad se oni svi sklone biće nešto pozitivno i moći ćemo imati neku budućnost. Dok god oni vode savez nikada nam se neće pisati dobro”, zaključio je Topić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare