Pjanić: Bilo mi je bitno igrati za moju državu i narod, ovo je za dobrobit reprezentacije

Nogomet 04. maj 202421:59 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Miralem Pjanić poslije oproštaja od nacionalne reprezentacije Bosne i Hercegovine, govorio je za FACE TV o razlozima njegove odluke.

Zašto je sada odlučio napustiti reprezentaciju?

“16 godina je puno. Kada sam sanjao da igram za reprezentaciju, nisam ni sanjao kakvu ću karijeru napraviti. Dosta lijepih trenutaka i prelijepih je bilo. Nije lahko bilo…Trebalo mi je vremena da razmislim. Vrijeme je došlo. Realno gledajući i za malže igrače, te da reprezentacije ima kontinuitet. Imamo novog selektora i nova ekipa je tu. Za dobrobit reprezentacije je da ostavim svoje mjesto za neke druge. Ne bih želio da me pamte po lošem i da mi reprezentacije ostane u lošem sjećanju”, kazao je Pjanić.

Osvrnuo se i na novog selektora Sergeja Barbareza.

“Ja Sergeja obožavam. On je bio moj idol, kada sam bio dječak. Presretan sam što on dolazi u reprezentaciju. Imaće dugoročni ugovor i vremena da donese energiju i pozitivnu priču. U zadnje vrijeme nije bilo baš kako treba. Rekao sam Sergeju ako ikako mogu pomoći: ‘Tu sam'”, rekao je dugogodišnji veznjak Zmajeva.

Da li je ko Miralema Pjanića razočarao svih ovih godina?

“Nisam ja ta osoba koja će sad vaditi neke loše stvari, kada završi sa reprezentacijom. Nema smisla. Nisam ta osoba. Bio sam dio reprezentacija takva je kakva jeste. Volio sam je i volim je. Neke stvari nisu bile dobre, trebalo se bolje. Kada napravim veću sliku imali smo dobre generacije. Bio sam dio ekipe koja je otišla na Svjetsko prvenstvo. Želio sam i na EURO, mnogo me pogodilo što nisam. Meni je bilo bitno samo da igram za svoju državu i narod”.

Da li su te novinari razočarali?

“Nisam bio fan medija. Nikada. Niti sam želio poseban odnos. Moj posao je biti fudbaler. Ja imam pravo da dajem izjave ili ne. Mislim da sam ostvario ogromnu karijeru. Novinari sigurno me nisu cijenili koliko su trebali. Sa navijačima nemam nikakav problem. Nema problem s tim, idemo dalje, ja sve poštujem”, odgovorio je fudbaler Al Sharjaha.

Vraća li se u Evropu ili ostaje na Istoku?

“Ističe mi ugovor. Vidjet ću, to je odluka sa porodicom koju ću donijeti. Vidjet ćemo”, zaključio je Pjanić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

VEZANE VIJESTI:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!