Selektor Milošević dobio pitanje o željama u baražu: Nemojte, to je odmah malerisanje

Nogomet 13. nov 202314:52 0 komentara
N1/F.Z.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Savo Milošević, najavio je posljednji kvalifikacioni prozor u kojem Zmajeve očekuju dueli protiv Luksemburga i Slovačke, kao svojevrsnu pripremu za baraža u martu.

Da li će biti teško novim igračima u reprezentaciji, da se uklope u tim, jer je malo vremena, a slijede bitni mečevi za BiH?

“To ćemo vidjeti. Rekao sam na prošlom okupljanju da ova ekipa treba svježe krvi i nekih promjena. U skladu s tim, pored Harisa Tabakovića imamo i četiri momka nova. Poslije ovog okupljanja nemamo utakmicu do baraža, praktično ne može se radikalno mnogo mijenjati. Pet novih igrača, plus dva do tri koji nisu bili prošlo okupljanje. Na obje utakmice imaćemo drugačiji tim. Ovo utakmice nisu prijateljske, ne možemo da čekamo mart. Mi da bi znali u martu šta ćemo, moramo da vidimo sada na terenu. Ključ i suština ove dvije utakmice, da damo maksimum u ovom momentu. Dvije su bitne stvari, maksimalna taktična disciplina i igra na rezultat. To je jedina bitna stvar koje će biti u martu”, kazao je Milošević.

N1/F.Z.

Milošević dalje navodi, da bh. reprezentacija kroz naredna dva protivnika do kraja kvalifikacija za EURO 2024, može očekivati i selekcije sličnog profila u baražu.

“Procentualno imamo protivnike koji nas čekaju u baražu. Ako smo pametni sada je idealna prilika da vidimo gdje smo i šta smo. Igra na rezultat se trenira, priprema i vježba. Rezultat sa ovih utakmca je jako bitan. Taktička disciplina je da postavimo zadatake pred igrače i da vidimo koji mogu da ispune ta očekivanja. Ko bude htio i mogao, taj će da igra. neće to biti ništa novo, to ispunjavaju u svojim klubovima. Ne očekujem da će ijedan novi igrač imati problem sa zahtjevima”, odgovorio je.

Fudbalski trener rođen u Bijeljini, ističe da je rano pričati o baražu i da se prvenstveno reprezentativci BiH moraju fokusirati na sebe i svoj rad.

“Razmišljamo o svemu. Daleko je do baraža vremenski, da bi mogao konkretno do kraja da odgovorim na pitanje. Svako okupljanje prođe u dva do tri povrijeđena i tri do četiri promjene. Imaćemo jasniju sliku do tada, šta moramo da uradimo u tim utakmicama. Imamo apsolutno kvaliteta da se suprostavimo, ali danas odlučuju detalji, moramo svoje detalje da popravimo, ako želimo sa tim ekipama da izađemo na kraju”

Za kraj je Milošević dobio i pitanje: “Koga biste voljeli od reprezentacija u baražaz?”

“Nemojte, to je odmah malerisanje. To će doći, najbitnije da mi budemo spremni”, odgovorio je šef stručnog štaba Zmajeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!