Austrijski sportisti poslali emotivnu poruku Sarajevu

Ostali sportovi 04. okt 202019:30 > 19:34
Snapshot

Pismo gradonačelnika Sarajeva upućeno svim sportistima BiH i svijeta, kao i saznanje da će Olimpijski muzej uskoro ponovo otvoriti svoja vrata, obradovalo je mnogobrojne sportiste koji su svoje oduševljenje, zahvalu gradonačelniku i čestitku poslali kroz video poruku.

Nažalost zbog pandemije koja još traje mnogi sportisti neće moći doći u Sarajevo, ali ih nepovoljne okolnosti nisu spriječile da na simboličan način podrže ovu sjajnu priču čiji sudionici i jesu.

Tako su austrijski sportisti povodom otvaranja Olimpijskog muzeja poslali emotivnu poruku Sarajevu.

“Čestitam Gradu Sarajevu na ponovnom otvaranju Olimpijskog muzeja…Tridesetpet godina nakon Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine, uradili ste odličan posao i nadam se da ću se nekada vratiti u Sarajevo…Lijepo je čuti da se olimpijska baština u Sarajevu čuva i nakon Olimpijskih igara održanih 1984…Veoma mi je drago zbog ponovnog otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu, i dalje se dobro sjećam EYOF-a 2019. To mi je, vjerovatno, bila jedna od najemotivnijih sedmica u životu…”, samo su neke od emotivnih poruka sportista, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad