Tek joj je 18, a vitrine sa medaljama su joj krcate: Evo koliko medalja je osvojila Lana Pudar

Ostali sportovi 15. feb 202418:09 0 komentara
Klub Vodenih Sportova Orka

Sjajna Mostarka, Lana Pudar, još jednom je obradovala Bosnu i Hercegovinu.

Lana je na Svjetskom prvenstv u Dohi stigla do bronzane medalje i tako napravila veliki uspjeh. Iako ima tek 18 godina Pudar je napravila brojne velike rezulatate, a ovo su sve medalje koje je osvojila u dosadašnjoj karijeri.

Vitrine sa medaljama krcate

Evropsko juniorsko prvenstvo 2021. Rim: Zlato na 100 metara delfin, te srebrene na 50 i 200 metara.

Na takmičenju Svjetskog kupa u Kazanju stigla je do bronze na 100 metara delfin.

Na Svjetskom prvenstvu u kratkim bazenima 2021. bila je bronzana na 200 metara delfin što je ujedno i prva medalja za BiH u seniorskoj konkurenciji na velikim takmičenjima.

Na Mediteranskim igrama u Oranu 2022. godine osvojila je dva Zlata na 200 i 100 metara delfin, dok je na 50 metara tada bila peta.

Iz Orana odmah je otputovala na Evropsko juniorsko prvenstvo u Otopeni gdje je stigla do dvije zlatne medalje (na 50 i 100 metara delfin), dok je na 100 metara osvojila srebro.

Mjesec dana kasnije nastupila je na Evropskom prvenstvu u Rimu osvojivši bronzu na 100 metara, dok je na 200 metara osvojila zlato što je predstavljalo jedan od najvećih rezultata u historiji bh. sporta.

Prošle godine bila je dominantna na EP za juniore u Beogradu gdje je osvojila zlatnu medalju na 50, 100 i 200 metara delfin, dok je na SP u Netanyji osvojila dvije zlatne (na 100 i 200 metara delfin), dok je bila srebrena na 50 metara.

I kao šlag na tortu stigla je današnja medalja, bronzana sa Svjetskog prvenstva – bronza koja sija kao zlato i vjerovatno jedan od najvećih uspjeha u historiji našeg sporta.

Kada se sve podvuče – stižemo do cifre od 19 medalja, a tek joj je 18 godina…

Nastupila je i na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje je zauzela 19. mjesto od 33 plivačice, a u Parizu će pokušati doći do prve medalje za BiH na Olimpijskim igrama ikada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!