Bivši svjetski prvak: Nešto se promijenilo, Max više nije čak ni agresivan

Formula 1 17. sep 202412:01 0 komentara
REUTERS/Marton Monus

Nekadašnji vozač Formule 1 Jacques Villeneuve kaže da se tokom ove sezone dogodilo nešto čudno sa Maxom Verstappenom i da trostruki svjetski prvak više ne liči na sebe.

Holanđanin ima sada 59 bodova više u odnosu na Landa Norrisa, a djelovalo je da bi u ovom dijelu sezone već mogao da obezbijedi četvrtu titulu.

Do kraja sezone je ostalo još sedam trka i nije mali broj bodova u igri. Ipak Max nije pobijedio od Barselone i već sedam trka neki drugi vozači su na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja.

U Bakuu je završio peti, a i to je moglo da bude drugačije da nisu pred kraj trke sudar imali Sergio Perez i Carlos Sainz. Drugoplasirani u generalnom plasmanu Lando Norris je završio četvrti na ulicama Bakua.

“Maks djeluje utučeno već nekoliko trka. Nije čak ni agresivan u trci, ne bori se tako jako. Na radiju ga jedva čujemo. Nešto se promijenilo. Kao da zna da nije pobijedio već neko vrijeme i da zna da bolid nije onakav kakvog bi želio. Sada je i njegov timski kolega mnogo brži. Veoma čudna situacija”, kaže nekadašnji svjetski šampion, Villeneuve.

Verstappen je novinarima rekao da su u njegovom timu napravili velike promjene u podešavanjima bolida zbog kojih je on poskakivao i nije imao adekvatno prijanjanje sa asfaltom.

Naredna trka u Formuli 1 je za Veliku nagradu Singapura već 22. septembra. Potom slijedi četvorosedmična pauza i selidba u Ameriku gde će se u tri vikenda voziti u Teksaksu, Meksiku i Brazilu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!