Nesvakidašnji potez u Formuli 1: Lawson pokazao nesportsku gestikulaciju Perezu (VIDEO)

Formula 1 28. okt 202412:05 0 komentara
REUTERS/Carlos Perez

Vozač Ferrarija Carlos Sainz Junior pobjednik je utrke za Veliku nagradu Meksika.

Vozaču Ferrarija, koji je na autodromu “Hermanos Rodriguez“ u Mexico Cityju krenuo s pole pozicije, je ovo četvrta pobjeda u karijeri, a druga u ovoj godini nakon VN Australije.

Podijum su popunili Britanac Lando Norris (McLaren) i Sainzov timski kolega Charles Leclerc.

SAINZ ODNIO POBJEDU U MEKSIKU

Utrku je obilježio i jedan nesvakidašnji potez Liama Lawsona, koji je prilikom preticanja pokazao srednji prst Sergiju Perezu.

Lawsonova odluka da grubo pozdravi protivnika potakla je komentatora Sky Sportsa Martina Brundlea da savjetuje Lawsonu da Meksiko napusti noseći fantomku.

Perez je pokušao proći Lawsona u zavoju 4, ali ga je nada F1 pritisla u uglu, a borba se nastavila u sljedećem zavoju gdje Lawson nije ostavio mjesta meksičkom vozaču. Njih dvojica su uspostavili kontakt, Perezov RB20 pretrpio je štetu, a Lawson je ostao naprijed.

“Šta radio ovaj idiot? Je li on dobro?”, Perez je govorio preko radija.

Nakon dešavanja i nesportske gestikulacije, Lawson se izvinio za ponašanje:

“Očito je jedna od onih trenutnih stvari za koje znate da je proveo pola kruga blokirajući me, pokušavajući mi upropastiti utrku, pa sam bio uznemiren”, rekao je medijima uključujući PlanetF1.com i nastavio: “Ali to nije izgovor. Nisam to trebao učiniti i sada se izvinjavam zbog toga.”

Lawson je Grand Prix završio na 16. mjestu, a Perez na 17. mjestu.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!