Nezaustavljivi Verstappen postavio novi rekord!

Formula 1 03. sep 202316:51 0 komentara
REUTERS/Claudia Greco

Vozač Red Bula Max Verstappen trijumfovao je na Velikoj nagradi Italije, 13. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Bilo je to 47. slavlje Nizozemca u karijeri.

Vodeći u generalnom plasmanu i branilac titule slavio je na legendarnoj stazi u Monzi sa rezultatom i tako upisao deseti uzastopni trijumf. Nizozemac je na taj način postao apsolutni rekorder jer je oborio rekord Sebastiana Vettela iz 2013, također u Red Bulu.

Verstappen je startovao sa druge pozicije, iza vozača Ferrarija Carlosa Sainza, koga je pretekao u 15. krugu i potom sigurnom vožnjom došao do još jedne pobjede. Drugu poziciju zauzeo je Serhio Peres iz Red Bula, dok je mesto na najnižem stepeniku pobedničkog postolja zauzeo Sains.

Sainz , koji je osvojio pol poziciju u subotu, i Verstappen su vodili veliku borbu u prvom dijelu trke, a Nizozemac u šestom krugu nije uspeo da pretekne vozača Ferrarija na oduševljenje punih tribina u Monzi.

“Oo je bilo zločesto,“ poručio je svom timu Ferstapen.

Ipak, Max je strpljivo čekao svoju šansu i dočekao je u 15. krugu, kada je iskoristio grešku Sainza i izbio na prvo mjesto. I to je bio kraj borbe za prvo mjesto.

Uzbudljiva borba viđena je i za treće mjesto, a ponovo su u centru pažnje bili vozači Red Bila i Ferrarija. Lecler je u 31. krugu u pokušaju da obiđe Sainza imao kontakt sa Špancem, međutim, nije uspeo iz krivine da izbije ispred njega.

Perez je u finišu trke pretekao Sainza za drugu poziciju, a tandem Ferrarija je ubrzo, u borbi za mjesto na podijumu, imao kontakt.

Sljedeća trka šampionata sveta je 17. septembra u Singapuru uz prijenos na Sport Klubu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!