Norris i Leclerc ostali najbrži i na drugom treningu u Singapuru, Red Bull u problemima

Formula 1 20. sep 202419:09 0 komentara
Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Lando Norris i Charles Leclerc i drugi su trening za VN Singapura završili na prve dvije pozicije i bili klasa za sebe u odnosu na konkurenciju dok je Red Bull zauzeo tek osmo i 15. mjesto.

Lelerc je postavio prvo referentno vrijeme 1:32.788 na medium gumama, ali Albon je na istoj vrsti guma vozio još pola sekunde brže – 1:32.238.

Ali u nastavku svoje dionice na medium gumama Leclerc pronalazi još puno vremena po krugu i 18 minuta nakon početka sesije postavlja novo najbolje vrijeme 1:31.665, što je 0.1 s brže nego najbrže vrijeme na prvom treningu.

Albon je vratio prvo mjesto za Williams s krugom 1:31.650 na soft gumama, 25 minuta nakon početka, Russell je to srušio na 1:31.488, Piastri je odvozio 0.014 s brže, a Norris to značajno popravlja za 0.747 s i vozi 1:30.727, što je ostalo najbolje vrijeme treninga.

Leclerc je jedini mogao parirati Norrisovom vremenu, ali ga nije uspio srušiti iako je imao apsolutno najbolja vremena u prva dva sektora i na kraju je bio 0.087 s iza Norrisa.

U svom drugom brzom krugu na istom setu softa Leclerc je uspio smanjiti zaostatak za Norrisom na 0.058 sekundi, a trećeplasirani Sainz imao je velikih šest desetinki zaostatka.

Tsunoda je bio još bolji nego na prvom treningu na četvrtom mjestu za RB, a Piastri je bio peti u drugom McLarenu, s još većim zaostatkom za Norrisom nego na prvom treningu (+0.747 s).

Ricciardo je potvrdio dobru formu RB-a na šestom mjestu, samo 0.004 s iza sunarodnjaka Piastrija, a Russell je bio bolje plasirani vozač Mercedesa na sedmom mjestu uz udarac u zid pri maloj brzini u završnici treninga, nakon čega je ostao bez prednjega krila i uspio doći do boksa.

Perez je bio brži od Verstappena na osmom mjestu za Red Bull, a aktualni svjetski prvak nije mogao bolje od 15. mjesta nakon što je prijavio manjak prianjanja u sporim zavojima i na prednjoj i na stražnjoj osovini.

Treći slobodni trening na rasporedu je u 11:30.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!