Ricciardo je odvozio svoju zadnju F1 utrku

Formula 1 26. sep 202419:15 0 komentara
REUTERS/Bernadett Szabo

Liam Lawson vraća se u Formulu 1 od iduće utrke u Austinu nakon što je Red Bull očekivano potvrdio da neće nastaviti suradnju s Danielom Ricciardom koji je u Singapuru odvozio posljednju F1 utrku.

Lawson će ući u RB-ov bolid na VN Sjedinjenih Američkih Država sljedećega mjeseca i odraditi preostalih šest utrka zajedno s Tsunodom, donosi MAXF1.net.

Uoči prethodne utrke u Singapuru glasno se spominjala mogućnost da će to Ricciardu biti posljednja F1 utrka, na što je Australac u četvrtak uoči vikenda rekao da ne zna ništa o tome, ali nakon utrke je rekao da je svjestan da bi ‘to moglo biti to’.

Ricciardo je najbolje dane F1 karijere proveo u Red Bullu u koji je stigao 2014. godine iz Toro Rossa, a nakon osam pobjeda, tri pole positiona i dva treća mjesta u prvenstvu napustio je momčad i otišao u Renault.

Nakon dvije godine u Renaultu Ricciardo je proveo dvije razočaravajuće godine u McLarenu, a nakon loših nastupa De Vriesa na otvaranju 2023. Ricciardo je ponovno dobio šansu.

Red Bullova ideja bila je da bi Ricciardo, ukoliko bude značajno bolji od Tsunode, mogao ponovno voziti za glavnu momčad uz Verstappena, ali to se nije dogodilo.

“Svi ovdje u VCARB-u željeli bismo zahvaliti Danielu na njegovom napornom radu u posljednje dvije sezone s nama,” izjavio je šef momčadi RB-a Laurent Mekies.

“Donio je puno iskustva i talenta u momčad sa fantastičnim stavom, koji je svima pomogao da razviju i potaknu čvrst timski duh.”

“Daniel je bio pravi džentlmen i na stazi i izvan nje i nikad bez toga osmijeha. Nedostajat će nam, ali će uvijek imati posebno mjesto u Red Bullovoj obitelji.”

“Također bih želio iskoristiti ovu priliku da poželim dobrodošlicu Liamu. Momčad već dobro poznaje. Vozio je za nas prošle sezone i dobro se snašao u teškim okolnostima, tako da će to biti prirodan prijelaz.”

“Sjajno je vidjeti mlade talente iz Red Bullove obitelji kako čine sljedeći korak. Radujemo se što ćemo spustiti glave i fokusirati se na ostatak sezone zajedno.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!