Russell najbrži na dvaput prekidanom prvom treningu u Meksiku

Formula 1 25. okt 202422:40 0 komentara
REUTERS/Issei Kato

George Russell odvozio je najbrži krug na prvom slobodnom treningu za VN Meksika za Mercedes nakon prelaska na soft gume dok je Carlos Sainz bio drugi najbrži za Ferrari nakon sudara Alexandera Albona i Olivera Bearmana na otprilike pola treninga.

Prva crvena zastava nakon pet minuta zbog krhotine na stazi, a druga nakon nešto više od dvadeset minuta nakon što je Albon sustigao sporoga Bearmana u desetom zavoju, izgubio kontrolu nad bolidom i nakon kontakta s Bearmanom završio u barijerama.

Dvadeset minuta prije kraja vozači su krenuli na soft gumama, a Russell je bio najbrži s krugom 1:17.998, tri desetinke ispred Sainza u Ferrariju dok je treći bio Tsunoda u RB-u s velikih sedam desetinki zaostatka.

Verstappen je završio četvrti s 0.841 s zaostatka ispred Hulkenberga i Piastrija dok je Ocon bio sedmi, posljednji sa zaostatkom manjim od sekunde.

Bottas je doveo svoj Sauber na visoko osmo mjesto ispred Lawsona u RB-u i domaćega predstavnika Pereza, a Colapinto je bio bolje plasirani vozač Williamsa na 11. mjestu.

Antonelli je mijenjao Hamiltona u Mercedesu i završio 12. ispred Indycar vozača Pata O’Warda koji je vozio umjesto Norrisa u McLarenu.

Albon nije dobio priliku za brzi krug na softu zbog sudara s Bearmanom koji je također ostao na vremenu na hard gumama pa su završili 17. i 20.

Drugi trening, koji zbog testiranja guma za 2025. traje pola sata duže, počinje u ponoć. Možete ga pratiti izravno u prijenosu na SK HD.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!