Sainz odnio pobjedu u Meksiku, Verstappen zbog kazne ostao bez postolja

Formula 1 27. okt 202422:47 0 komentara

Vozač Ferrarija Carlos Sainz Junior pobjednik je utrke za Veliku nagradu Meksika.

Vozaču Ferrarija, koji je na autodromu “Hermanos Rodriguez“ u Meksiko Sitiju krenuo sa pol pozicije, je ovo četvrta pobjeda u karijeri, a druga u ovoj godini nakon VN Australije.

Podijum su popunili Britanac Lando Norris (McLaren) i Sainzov timski kolega Charles Leclerc.

Finiš trke obeležio je neobičan duel (ako se to tako može nazvati), kad je vozač iz Monaka nesmotreno izgubio kontrolu nad vozilom u 62. krugu nadmetanja i izletio sa staze.

Norrisu nije bilo teško da iskoristi nesvakidašnji kiks i osigura 18 bodova namijenjenih drugoplasiranom, dok je Leclerc to malim dijelom nadomjestio bodom za najbrži krug.

Četvrto mjesto pripalo je Hamilotonu, peti je bio njegov timski kolega George Russell dok su u prvih deset završili još Magnussen, Piastri, Hulkenberg i Gasly.

Kada je u pitanju generalni poredak Verstappen je i dalje lider sa 362 boda, ali mu je Lando Norris dodatno se primakao i sada ima 315 bodova. Leclerc je 3. sa 291.

Naredna utrka na rasporedu je već narednog vikenda, a domaćin će biti Brazil.

Šampionat Formule 1 pratite ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!