Amerikanac progovorio o tučnjavi sa igračem iz BiH koja je zgrozila košarkaški svijet: “Nisam ga ujeo!” (VIDEO)

Košarka 14. okt 202409:17 0 komentara
Foto: Screenshot

Elijah Bryant, košarkaš Anadolu Efesa probao je da objasni situaciju zbog koje je pukao skandal u turskoj košarci.

Anadolu Efes se nedavno sastao sa velikim rivalom Fenerbahceom i strasti su u tom meču bile uzavrele u jednom momentu.

Bryant i košarkaš rođen u BiH, a koji nastupa za selekciju Turske, Tarik Biberović su se našli na parketu, a Amerikanac je djelovao kao da je ujeo Biberovića za ruku dok su bili u klinču kod koša.

Kasnije je Elijah pokazao i svoje “ratne rane“, odnosno ogrebotine koje je zaradio tokom tog sukoba, a sada je krivicu svalio na igrača Fenera.

“Tokom akcije u kojoj sam probao da izblokiram šut, Biberović i ja smo pali na parket. Kada sam pokušao da ustanem, on me je agresivno zgrabio za vrat i glavu otpozadi, povukao me je dole i gurnuo mi lice u njegovu ruku, a na taj način mi je ostavio strašne ogrebotine zajedno sa bolom u vratu. Kada sam pokušao da se ponovo odvojim od njega, on je nastavio i ogrebao me po rukama. Želim da budem jasan da ga nisam ujeo i da sam samo želio da ustanem sa parketa. To što neko nekoga hvata za glavu i vrat nema nikakvog mjesta u košarci“, rekao je Bryant.

Fenerbahce je u tom meču uspio da pobijedi sa 83:78 na kraju, Bryant je za poraženi tim postigao 15 poena, dok je Biberović kod pobjednika imao sedam.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!